Van valami, amiért még a szakállát is beáldozná Ádám Martin

Az Európa-bajnokságon egy csapásra világhírűvé vált Ádám Martin. A futballpályákon kicsit szokatlan külseje miatt manapság már új görög klubjánál is Magyar Vikingnek hívják, és a csatár kijelentette, amennyiben a magyar válogatott kijut a 2026-os világbajnokságra, azon nyomban levágatja a védjegyévé vált szakállát.

2024. 08. 31. 15:28
ÁDÁM Martin; HANLEY, Grant; MCKENNA, Scott
Stuttgart, 2024. június 23. Ádám Martin (k), valamint a skót Grant Hanley (b) és Scott McKenna a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia - Magyarország mérkõzésen a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án. A magyar válogatott a 101. percben szerzett góllal 1-0-ra legyõzte Skóciát, ezzel megõrizte esélyét a nyolcaddöntõbe jutásra. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha az elmúlt hónapokban nem elsősorban a góljai miatt vált világszerte ismertté Ádám Martin, azért a lassan magunk mögött hagyott nyár igencsak eseménydúsra sikeredett a magyar labdarúgó-válogatott támadója számára. Megszerezte a második bajnoki címét Dél-Koreában az Ulszan gárdájával, majd részt vett a nyári Európa-bajnokságon, végül pedig Európába visszatérve a görög Tripolisz Aresztasz csapatához szerződött. Mindeközben ráragadt a Magyar Viking elnevezés, és a közösségi oldalak egyik sztárja vált belőle – egyelőre elsősorban a külseje miatt.

ROBERTSON, Andrew; ÁDÁM Martin
A magyar szurkolók a csatár fogadalma után őszintén remélik, hogy Ádám Martin rövidesen borotválkozni fog    Fotó: Koszticsák Szilárd

Ádám Martin – nyugodtan kijelenthető – világhírű lett a labdarúgó Európa-bajnokságon, és ez a számokban is megmutatkozott a magyar válogatott támadója számára. Bármilyen hihetetlen, de a csatár népszerűsége a közösségi médiában a legnagyobb sztárokét is megelőzte. Instagram-oldalát 29 ezren követték a kontinensviadal kezdetén, és ez a szám a csoportmeccsek végére 69 ezerre nőtt. Persze a közösségi médiában nem ez volt a legnagyobb dobása Ádámnak, ugyanis az Eb második napján a Transfermarkt szakportálon az ő nevére kerestek rá a legtöbben, Lionel Messit és Cristiano Ronaldót is megelőzte.

Az már csak hab a tortán, hogy a nemrég az Adidasszal szponzorációs szerződést kötő támadóról a sportszergyártó még az Eb alatt közölt egy videót a TikTok-csatornáján, ami igencsak döbbenetes eredményt hozott: eddig nem kevesebb, mint 6,6 millióan nézték meg a rövidfilmet. Már az első három napon 6,3 millióan tekintették meg a felvételt a különösen a fiatalok körében népszerű felületen, és ami igazán meglepő, hogy a világ minden tájáról összesen egymillió lájkot kapott. Hogy ez mekkora szó? Nos, a korábban felvett José Mourinho-videót csak 27 ezren, az angol válogatott Trent Alexander-Arnoldét 263 ezren, a német csapat egyik motorjának, Florian Wirtznek a kisfilmjét 60 ezren nézték meg. Az Eb alatt feltöltött videók közül csak a spanyol Lamine Yamalét látták többen ezen az oldalon (8,8 millióan). S hogy miként fogadja, hogy népszerű mémfigura lett a világhálón?

Nevet azon, hogy népszerű mém vált belőle

– Jókat nevetek rajtuk, nem veszem túl komolyan. Szeretem a viccet, és eddig nem láttam semmi olyat, ami túlment volna a jó ízlés határain. Szóval szórakoztatónak találom őket. Már mindenki Magyar Vikingnek hív, sőt külföldön is kezd elterjedni. Ha vikingnek látnak, akkor biztosan van benne valami. Én így születtem, ilyen testalkatom van; azt nem mondom, hogy ekkora voltam, amikor megszülettem, de van egy alapadottságom, fizimiskám, genetikám, ezen változtatni nem tudok – jelentette ki a Nemzeti Sportnak a Tripolisz Aresztasz csatára.

Azt viszont elárulta, a védjegyévé vált szakálla kizárólag egy esetben kerülhet veszélybe. Csak akkor válik meg az ékességétől, ha a magyar válogatott 1986 után ismét kijut a világbajnokságra. Már az Európa-bajnokság előtt is megkérdezte tőle Szoboszlai Dominik, hogy mikor szabadul meg a szakállától. Ádám Martin közölte, ha a vb-kijutás a cél, ahhoz köti a fogadalmát.

– Mindig a soron következő feladatra készülök. Indul a Nemzetek Ligája, nagyon nehéz csoportban szerepelünk. A németeket nem kell bemutatni, mostanában rendszeresen összefutunk velük. A holland válogatott is az élmezőnyhöz tartozik, és a bosnyákok sem véletlen kerültek az A-ligába. Mi mindent megteszünk majd a pályán, aztán meglátjuk, ez mire lesz elég. Ezt követően meg jönnek a világbajnoki selejtezők, és remélem, készíthetem majd a borotvámat – árulta el a csatár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.