Lisztes Krisztián nem ilyen debütálásra vágyott Frankfurtban

„Gratulálunk, hogy tétmeccsen bemutatkozol az Eintracht mezében, Lisztes Krisztián! Nagyszerű, hogy a fedélzeten vagy ma!” – ilyen lelkesen köszöntötte a Frankfurt hivatalos honlapja a meccstudósításában a Fraditól szerződtetett magyar középpályást. Volt azonban egy kis bökkenő: Lisztes az Eintracht Frankfurt negyedosztályú tartalékcsapatában esett át a tűzkeresztségen.

2024. 08. 31. 19:00
Lisztes Krisztián a negyedosztályban debütált tétmeccsen Németországban. Forrás: nachwuchs.eintracht.de
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben az Eintracht Frankfurt első csapata 3-1-es győzelmet aratott a Szalai Attilát nélkülöző Hoffenheim ellen a Bundesligában, ifjabb Lisztes Krisztián a negyedosztályban mutatkozott be tétmeccsen a német klub mezében. Mint ismert, a 19 éves támadó a nyáron került a Fraditól a Frankfurthoz; egy darabig úgy tűnt, hogy egyből kölcsönadhatják edződni, de végül maradt az Eintrachtban, és amíg nem áll készen a Bundesligára, a negyedosztályú tartalékcsapatban szerepel.

Így esett meg, hogy Lisztes az FC Villingen ellen a német negyedosztályban öltötte magára először tétmeccsen az Eintracht-mezt. A klubhonlap tudósítása szerint Lisztes három veszélyes akciónak volt a részese, egyszer kiszolgált, egyszer őt szerelték ígéretes helyzetben, egyszer pedig közel járt a gólhoz, de az ellenfél kapusa bravúrral védett ellene. Lisztes kezdőként 64 percet játszott.

Nem ő volt az egyetlen magyar a pályán, a frankfurti utánpótlásból előlépő Fenyő Noah védekező középpályásként 81 percet töltött a pályán. Az FC Villingen végül az 53. és a 89. percben szerzett góllal 2-0-ra nyert.

A Bundesligában is volt magyar debütálás

Lisztes, Fenyő és Szalai nélkül is voltak magyar szereplők a Bundesligában szombaton. Dárdai Pál legkisebb fia, a nyáron a Herthától a Wolfsburgba szerződő Dárdai Bence bemutatkozott a német élvonalban. Az egyelőre német utánpótlás-válogatott 18 éves középpályás csereként a 80. percben lépett pályára a Kiel otthonában 2-0-ra nyerő Wolfsburgban.

Gulácsi Péterrel a kapujában az RB Leipzig kétgólos hátrányból felállva 3-2-re legyőzte idegenben a Bayer Leverkusent, ezzel megszakították a címvédő 35 meccses bajnoki veretlenségét. Willi Orbán eltiltás miatt nem léphetett pályára a lipcseieknél.

Bundesliga, 2. forduló, szombat eredmények:
Eintracht Frankfurt–Hoffenheim 3-1 (2-0)
Holstein Kiel–Wolfsburg 0-2 (0-2)
VfB Stuttgart–Mainz 3-3 (2-1)
VfL Bochum–Borussia Mönchengladbach 0-2 (0-0)
Werder Bremen–Borussia Dortmund 0-0
Bayer Leverkusen-RB Leipzig 2-3 (2-1)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.