Sírva fakad Darnyi Tamás! Hatvanéves hagyományt szakítottak meg az utódai

Amióta csak az olimpia úszóprogramjában ott található a vegyesúszás, olyan egyedül a 2016-os, riói olimpián fordult elő, hogy sem 400-on, sem pedig 200-on nem került be magyar vegyesúszó a férfiak döntőjébe.Most sajnos Párizsban ez a szép magyar sorozat másodszor is megszakadt.

2024. 08. 01. 13:53
HOLLÓ Balázs
Párizs 2024 - Úszás Fotó: Derencsényi István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hargitay András, Verrasztó Zoltán, Darnyi Tamás Szabó József, Czene Attila, Cseh László és Verrasztó Dávid. Veretes névsor, a magyar vegyesúszás legújabb kori, olimpiákon szakajtónyi érmet, pontszerző helyezést szerző legendáink. Akik most vélhetően nem értik, vajon hogy fordulhat elő az a szégyen, hogy 1964 óta, amióta a vegyesúszás olimpiai szám lett, a 2016-os riói olimpia után másodszor nem került döntőbe magyar úszó sem 400, sem pedig 200 méteren.

HOLLÓ Balázs
Holló Balázs csak kevéssel maradt le 400 vegyesben a döntőről   Fotó: Derencsényi István

A magyarok vesszőfutása egyébként nem csütörtökön kezdődött, hanem hétfőn, amikor a hosszabb távon sem Holló Balázs (9. lett), sem pedig Zombori Gábor (14.) nem jutott be az olimpiai nyolcas fináléba. Ráadásul mindezt úgy, hogy mindketten elmaradtak az idei legjobbjuktól. Sajnos Zombori csütörtökön sem tudott javítani, ugyanis betegség miatt visszalépett a férfi 200 méteres vegyesúszás előfutamától.

JACKL Vivien
Jackl Vivien ugyan Hosszú Katinkát legyőzte, de az olimpiai döntőbe nem jutott be  Fotó: Kovács Tamás

Ráadásul a hölgyek sem éppen remekeltek ebben a számban. A világ idei ötödik legjobb idejével Párizsba érkező, a belgrádi Európa-bajnokságon remekül szereplő Jackl Vivien mindössze a 14. lett 400 vegyesen , ami valljuk meg őszintén, nagy csalódás. Hosszú Katinka utódai még 200-on javíthatnak az eddigi meglehetősen halvány képen, ugyanis pénteken Sebestyén Dalma áll rajtkőre ebben a számban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.