Pascal Jansen: A tempó az ellenfélnek kedvezett, lassúak voltunk

A Ferencváros játékosai csalódást okoztak a szurkolóknak, és mint kiderült, saját maguknak is az Európa-liga play-off körében az első meccsen. Az ellenfél a bosnyák Borac Banja Luka volt, amely gól nélküli döntetlent ért el a Groupama Arénában. A találkozó után az M4 Sport kamerája előtt megszólaltatott játékosok és a vezetőedző is elismerte, a Fradi nem játszott jól.

2024. 08. 22. 23:27
Pascal Jansen, a Ferencváros vezetőedzője nem azt kapta a csapatától a bosnyák Borac Banja Luka ellen, amire számított. Fotó: Csudai Sándor.
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem sikerült jól a Ferencvárosnak az Európa-liga play-off párharcában az első mérkőzés . Hazai pályán csak 0-0-t tudott játszani a bosnyák Borac Banja Luka csapatával, a szurkolók a hajrában ki is fütyülték a Fradit, amelynek most a jövő héten idegenben kell majd kirukkolnia bravúros teljesítménnyel azért, hogy az ősszel a második számú európai sorozat csoportkörében szerepelhessen. A találkozó után az M4 Sport kamerája előtt először Dibusz Dénes nyilatkozott: 

Fotó: Csudai Sándor

– Nem sikerült megvalósítanunk azt, amit terveztünk. Nagy vonalakban a védekezés rendben volt, de a bosnyák csatárok olykor le tudták készíteni a labdát, ami jellemzi az ellenfél játékát, és amire készültünk is. A végén volt csak nehéz szituáció, egy szögletnél kinyíltunk, amit nem kellett volna, de megúsztuk. Játékban többet vártunk magunktól, többet kell nyújtani a visszavágón, a ritmus sem volt megfelelő. Talán három lövést kellett védenie a bosnyákok kapusának, azok szép akciók volt. Nem futballoztunk úgy, hogy előnyt szerezhettünk volna. A visszavágón meg kell próbálni gyorsabban játszani, rést találni a védekezésben, most nem járt elég gyorsan a labda, a bosnyákok szervezett védekezéssel értek el gól nélküli döntetlent.

Fotó: Csudai Sándor

Ezután Kristoffer Zachariassen állt a kamera elé:

– Nehéz meccs volt, nem dolgoztunk ki minőségi helyzeteket, az átadások nem voltak pontosak, az extra hiányzott. Az ellenfél kapusa olykor nagyot védett. Ők is jól felkészültek, mi is, és nem kaptunk elég teret a támadásokhoz. Ennek ellenére gyorsabban kellett volna játszanunk, hatékonyabb letámadással. A visszavágón ők többet támadnak majd, így több területünk lehet. A mai játék nem volt jó, javulnunk kell.

Pascal Jansen, a Ferencváros vezetőedzője ugyanúgy értékelte a mérkőzést, mint a játékosai: 

– Szerintem a ritmus és a tempó az ellenfélnek kedvezett, lassúak voltunk. Így nem jöhetett ki a tudásbeli különbség, ráadásul a a bosnyákok kapusa remek napot fogott ki.  Támadásban kell a sebességet növelni ahhoz, hogy sikeresen zárjuk a párharcot. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.