Döntött a Real, megnyugodhatnak Liverpoolban?

Carlo Ancelotti fontos bejelentést tett az Egyesült Államokban felkészülési túrán részt vevő Real Madrid terveiről. Az olasz sikeredző nyilatkozata Liverpoolban is örömöt okozhat.

2024. 08. 02. 10:22
Virgil van Dijk (4) és Trent Alexander-Arnold (66) iránt is a Real Madrid kívánságlistáján szerepelhetett
Virgil van Dijk (4) és Trent Alexander-Arnold (66) iránt is a Real Madrid kívánságlistáján szerepelhetett Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy a csend eddig a Liverpool háza táján. Az angol klub az öt topligából egyetlen csapatként még nem igazolt egy játékost sem, és a még májusban bejelentett távozók óta nem is engedett el senkit. Pedig több együttessel is összeboronálták egy-egy sztárjukat, Virgil van Dijk és Trent Alexander-Arnold esetében például a Real Madrid érdeklődéséről lehetett hallani.

Ancelotti szavai alapján a Real Madrid nem igazol több játékost a nyáron
Ancelotti szavai alapján a Real Madrid nem igazol több játékost a nyáron (Fotó: AFP/Anadolu/Jacek Boczarski)

Mindkettőjüknek 2025-ben jár le a szerződése, és a holland óriás maga is bevallotta, hogy egyelőre nem tudja, mit hoz a jövő . Szoboszlai Dominik jó barátja, Trent Alexander-Arnold ilyet nem mondott, mindenesetre több cikk szólt arról, hogy a Liverpoolhoz eddig hű játékos nyitott lenne a Real Madrid ajánlatára.

„Kész a Real Madrid”

Úgy tűnik azonban, hogy a Real Madrid a nyáron nem készül újabb ügyletekre, elég lesz, ha a visszatérő kölcsönjátékosok és a két bombaigazolás, Kylian Mbappé és Endrick csatlakoznak a kerethez.

Korábban arról szóltak a pletykák, hogy Nacho Fernández és Rafa Marín távozása után középhátvédre vadásznak a spanyolok, mivel csak három egészséges játékosuk, Antonio Rüdiger, Éder Militao és Jesús Vallejo maradt a posztra. David Alaba vélhetően még nem kész a visszatérésre. Leny Yoro volt a Real Madrid célkeresztjében, de nem akartak 62 millió eurót fizetni érte, ezért a Lille tehetsége a Manchester Unitednél kötött ki. Ezek után dönthettek úgy a királyi gárdánál, hogy nem nézelődnek tovább.

– A keret kész. Vallejo visszatért, Alaba gyógyul. Vannak fiatal játékosaink, egyébként pedig senki sem távozik, mindenki maradni akar – jelentette ki Carlo Ancelotti.

Alexander-Arnoldot illetően tehát – egyelőre legalábbis – megnyugodhatnak a Liverpool-szurkolók. Virgil van Dijket viszont Szaúd-Arábiából is csábítják, és korántsem biztos, hogy a 33 éves védő nemet mondana egy jól jövedelmező ajánlatra.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.