Sallai mellett rejtélyes kérő bukkant fel, a Leeds ennyit adna érte + videó

Sallai Roland csak húsz percet kapott csereként a Freiburg csapatában a Bundesliga múlt hét végi első fordulójában, és a távozni készülő szélső esetében már nem csak a Leeds United érdeklődéséről hallani. Meglehet, hogy Sallai a francia bajnokságban köt ki, de azért a Leeds az első számú kérője.

2024. 08. 27. 13:28
Freiburg, 2024. március 7. Sallai Roland, az SC Freiburg játékosa a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntõjének elsõ, SC Freiburg-West Ham United mérkõzésén Freiburgban 2024. március 7-én Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek
Freiburg, 2024. március 7. Sallai Roland, az SC Freiburg játékosa a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntõjének elsõ, SC Freiburg-West Ham United mérkõzésén Freiburgban 2024. március 7-én Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt hétvégén a Bundesliga első fordulójában a Freiburg hazai pályán már a második percben hátrányba került a Stuttgart ellen, de végül 3-1-re győzött; s legszívesebben rögtön befagyasztaná a tabellát, ugyanis az első helyen áll. Az új vezetőedző, Julian Schuster bemutatkozása tehát remekül sikerült. A trénernél Sallai Roland a kispadra került, és a 27 éves, 52-szeres válogatott szélső csak csereként jutott szóhoz. A 73. percben állt be, amikor már kialakult a végeredmény.

Sallai Roland
Hol folytatja Sallai Roland? (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Sallai Roland háttérbe szorulása nem meglepetés, hiszen napirenden van a távozása, és ezt a játékos mellett a klub is szorgalmazza, hiszen most még komoly összeget kap érte, honfitársunk jövőre a szerződése lejártával ingyen távozhatna. A nyári átigazolási szezon Angliában és Franciaországban is augusztus 30-án, pénteken éjfélkor zárul, így már nem sok idő maradt hátra nyélbe ütni az üzletet.

Sallai Roland: a Leeds vagy egy francia csapat?

Miként arról beszámolunk, a nagy múltú, de jelenleg az angol másodosztályban szereplő Leeds United komolyan érdeklődik Sallai iránt, ezt a mai szigetországi sajtóhírek is megerősítik. Ugyanakkor új helyzet, hogy egy meg nem nevezett francia csapat is beszállt a versenybe a szélsőért. S ez egy élvonalbeli együttes.

Annyi biztos, hogy a Leeds – amely a kiesése után egyből nem tudott visszajutni az élvonalba – a nyáron három támadóját is elveszítette. Crysencio Summerville, Georginio Rutter és legnagyobb tehetsége, Archie Gray is olyan csapathoz szerződött, amely a Premier League-ben szerepel. Summerville a West Ham United, Rutter a Brighton, a 18 éves Gray a Tottenham játékosa lett. A pótlásukra érkezett a belga Largie Ramazani a spanyol másodosztályú Almeríából 7,7 millió euróért, de a csapatra még ráférne az erősítés. A legfrissebb hírek szerint a Leeds United 9 millió eurót fizetne Sallaiért, akinek a Transfermarkt szerint amúgy a piaci értéke 15 millió euró.

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.