Ronaldo megmondta, ki a kívánsága, és ez nagy durranás lenne! + videó

Nem kezdte jól a szezont a szaúdi labdarúgó-bajnokságban az al-Nasszr, és a csapat nagy sztárja, Cristiano Ronaldo meg is mondta, ki lenne a legjobb választás vezetőedzőnek. S ha ez összejönne, az nagy durranás lenne, mert Ronaldo jelöltje Zinedine Zidane!

2024. 08. 27. 19:04
Cristiano Ronaldo és Zinedine Zidane három BL-t nyert együtt
Cristiano Ronaldo és Zinedine Zidane három BL-t nyert együtt Forrás: X/Transfer News Live
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augusztus 17-én a szaúdi Szuperkupa döntőjében az al-Nasszr éppen Cristiano Ronaldo góljával szerezte meg a vezetést az al-Hilal ellen, de 4-1-re kikapott, elúszott a trófea. Öt nappal később, múlt csütörtökön aztán a bajnokság első fordulójában Ronaldóék hazai pályán megint a portugál támadó góljával jutottak előnyhöz az al-Raed ellen, azonban a vége 1-1 lett; ez sem olyan eredmény, amivel elégedett lehet a csapat. Az al-Nasszr tavaly a bajnokságban ezüstérmes lett az al-Hilal mögött, ám nagyon, tizennégy ponttal lemaradt tőle; s mondhatjuk, hogy a portugál vezetőedző, Luís Castro – aki 2023-ban érkezett a kispadra – nem lehet nyugodt az itteni jövőjét illetően.

Ronaldo
Ronaldo hiába szerzett mostanában két gólt, nem lehet boldog Forrás: X/AlNassr FC

Ronaldo és Zidane már alkotott nyerő párost

A Marca ma arról írt, hogy Cristiano Ronaldo is állást foglalt az ügyben, és nem volt lojális a honfitársához, mert amikor megkérdezték, hogy ki lenne az ideális edző a csapat számára, nem azt mondta, hogy bízni kellene Castróban, hanem Zinedine Zidane nevét dobta be. Zidane 2016 és 2018, valamint 2019 és 2021 között a Real Madrid vezetőedzője volt, a királyi gárdával háromszor megnyerte a Bajnokok Ligáját, a spanyol bajnokságban kétszer vezette a csúcsra. Ronaldo 2018-ban köszönt el a Realtól, a három BL-siker és az egyik La Liga-trófea közös munka eredménye.

Nem meglepő, hogy Ronaldo az al-Nasszrnál is szívesen dolgozna Zidane-nal, aki azóta, hogy távozott a Realtól, nem dolgozott vezetőedzőként. Szaúd-Arábiából is kapott ajánlatokat, de ezeket is elutasította. Ha mégis meggondolná magát, az nagy durranás lenne.

 

Ronaldo 2018-as gólja a Juventus ellen a Real Madrid színeiben – Zidane is alig hitt a szemének:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.