Klasszist igazolt a Liverpool, és ez nagy harcot ígér a csapaton belül + videó

Sokak meglepetésére a Liverpool futballcsapata a nyári átigazolási szezonban eddig nem rukkolt ki új igazolással. A Vörösek ma megegyeztek a Valenciával, hogy a grúz válogatott kapusa, Giorgi Mamardasvili a Mersey partjára érkezik, de csak jövőre.

2024. 08. 26. 18:39
Giorgi Mamardasvili nagy erőssége lehet jövőre a Liverpool csapatának
Giorgi Mamardasvili nagy erőssége lehet jövőre a Liverpool csapatának Fotó: EPA/Mohamed Messara
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Premier League első két fordulója után úgy tűnik, hogy a Liverpool összeállt, Arne Slot csapata előbb 2-0-ra nyert az Ipswich otthonában, múlt vasárnap pedig hazai pályán ugyancsak 2-0-ra győzött a Brentford ellen. Szoboszlai Dominik mindkét meccsen végig a pályán volt, és jól is játszott. A hét végén azonban keményebb mérkőzés vár a Vörösökre, vasárnap este a Manchester United lesz az ellenfelük idegenben.

SZOBOSZLAI Dominik; VAN DIJK, Virgil
Szoboszlai Dominik és Virgil van Dijk az Ipswich elleni meccs után. Fotó: MTI/EPA/Tolga Akmen

S ugyan a Jürgen Klopp helyére érkezett Arne Slot egyelőre elégedett lehet, azért a csapat szurkolói nem bánnák, ha még erősebb lenne a keret. S a Vörösek ma megegyeztek a Valenciával, hogy a grúz válogatott kapusa, Giorgi Mamardasvili, a Mersey partjára érkezik, de csak jövőre. Korábban a hírek is ezt a verziót vetítették előre. 

Giorgi Mamardasvili csak jövőre lesz Szoboszlai Dominikék csapattársa 

A Valencia amúgy nagy üzletet csinált Mamardasvilivel. 2021 nyarán csak kölcsönvette a Dinamo Tbiliszitől, 2022 januárjában pedig mindössze 850 ezer euróért végleg szerződtette, ami azért is furcsa, mert a Transfermarkt már akkor is hárommillió euróra taksálta a piaci értékét.

A 23 éves kapus a nyári, németországi Eb-n remekül védett, a piaci értéke 45 millió euróra kúszott. A Liverpool 35 millió euróért veszi meg, első lépésben 30 milliót fizet, s amikor jövő nyáron befut, még tovább ötmilliót utal a Valenciának. Mamardasvili ma orvosi vizsgálaton esett át a Vörösöknél, és hat évre kötelezte el magát.

 

A Liverpool első számú kapusa, a brazil Alisson 31 esztendős, még sok jó éve lehet, de már kiszemelték az utódját. Már csak azért is, mert Alissont is megkörnyékezték a szaúdiak, és elképzelhető, hogy jövőre távozik. Érdekesség, hogy a klubvezetés megkérdezte tőle, mi a véleménye Mamardasvili leigazolásáról, és ő jó lépésnek tartotta. S elmondta, az pedig megérintette, hogy kikérték a véleményét.

 

Az biztos, hogy nagy harc az 1-es mezért, és azt se zárjuk ki, hogy Alisson most az utolsó liverpooli idényét kezdte meg. Tegyük hozzá, hogy két kapott gól nélküli meccsel.

 

Kis összeállítás Giorgi Mamardasvili nagy védéseiből:

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.