„Az idei Bajnokok Ligája más lesz” – a Real Madrid céljairól beszélt Carlo Ancelotti

A megújult Bajnokok Ligája idei első játéknapján megkezdi szereplését a címvédő Real Madrid is. A Stuttgart elleni hazai találkozó előtt a madridiak vezetőedzője, Carlo Ancelotti mondta el várakozásait.

2024. 09. 17. 10:00
Carlo Ancelotti (balra) és a Real Madrid készen áll az új BL-idényre. Forrás: https://x.com/realmadrid
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BL idei nyitónapjának legnagyobb múltra visszatekintő rangadóját Szoboszlai Dominikék játsszák, ám az AC Milan és a Liverpool összecsapásán kívül is lesznek érdekes párosítások. Az egyik ilyen a Real Madrid és a VfB Stuttgart mérkőzése.

 

„Ez egy különleges sorozat”

A spanyol bajnok Real Madrid a sorozat előző kiírásában a döntőig menetelt, ahol a szintén német Borussia Dortmundot 2-0-ra legyőzve a klubtörténet 15. BL-győzelmét könyvelhette el. Vajon az idén is sokáig versenyben lehet a Real?

– A formátum megváltozott, de ugyanazok a csapatok versengenek, köztük a Real Madrid is. Vannak mások is. Néhányan favoritnak tartanak minket, mert mi nyertük meg a legutóbbi sorozatot. Az idei Bajnokok Ligája más lesz, remélhetőleg ugyanúgy a döntőbe jutunk, mint legutóbb – idézte a penamadridista.hu az együttes vezetőedzőjét, Carlo Ancelottit, aki a Real Madriddal háromszor, korábban pedig az AC Milannal kétszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját. – Mindig várjuk ezt a sorozatot, a klub régóta húzóereje a Bajnokok Ligájának. Ez egy különleges sorozat, igyekszünk a végéig versenyben maradni.

A Real Madrid a Real Sociedad szombati, idegenbeli, 2-0-s legyőzésével hangolt a Bajnokok Ligájára, előtte két-két győzelmet és döntetlent könyvelhetett el a spanyol első osztályban. A Stuttgart a német élvonal ezüstérmeseként szerepelhet újra a BL-ben, legutóbb, szintén szombaton a Borussia Mönchengladbach együttesét verte meg vendégként 3-1-re.

– A Stuttgart nagyon jól teljesített tavaly, az, hogy itt vannak, sokat elmond az edzőjük munkájáról. Egy nagyon jó csapatról beszélünk, nagyon szervezettek. Biztos vagyok benne, hogy szórakoztató találkozó lesz

– jelentette ki Ancelotti az ellenféllel kapcsolatban.

A Real Madrid–VfB Stuttgart-meccsen kívül további öt összecsapást rendeznek a BL idei nyitányán.

A Bajnokok Ligája keddi programja
Juventus–PSV Eindhoven 18.45
Young Boys–Aston Villa 18.45
AC Milan–Liverpool 21.00
Bayern München–Dinamo Zagreb 21.00
Real Madrid–VfB Stuttgart 21.00
Sporting CP–Lille 21.00 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.