Bajban a brazilok, a Real sztárjai csődöt mondtak

A brazil labdarúgó-válogatott továbbra is szenved az új szövetségi kapitánnyal, de a regnáló világbajnok argentinoknak sem sikerült jól a kedd estéje. Mindkét nagyágyú elveszítette a maga meccsét, a brazilok ezzel nehéz helyzetbe hozták magukat.

2024. 09. 11. 10:03
2026 WORLD CUP QUALIFIERS, BRAZIL x ECUADOR
Vinícius Júnior foghatja a fejét: a brazil válogatott ismét botlott Fotó: AFP/AGIF/Luis Garcia
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brazil válogatott már a 2022-es világbajnokságon Tite irányításával sem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket, és már a negyeddöntőben búcsúzott. Azóta, a szövetségi kapitány távozása óta pedig csak rosszabb lett a helyzet: hiába alkotják világsztárok a csapatot, sorra bukják el a mérkőzéseket.

James Rodríguez remekelt az argentinok ellen
James Rodríguez remekelt Argentína ellen Fotó: AFP/Raul Arboleda

Kedd éjszaka éppen Paraguay válogatottja Diego Gómez góljával 1-0-ra múlta felül a Real Madrid támadótriójával, vagyis a Rodrygóval, Vinícius Júniorral és Endrickkel felálló együttest, amely 2008 óta először kapott ki ettől az ellenféltől. A kanárik így az elmúlt hat mérkőzésen két győzelem mellett két-két döntetlent és vereséget tudnak felmutatni. Még rosszabb a helyzet, ha csak a világbajnoki selejtezőket nézzük. Ott ugyanis a legutóbbi öt mérkőzéséből négyet elbukott Dorival Júnior csapata, mindössze egy meccset tudott megnyerni. A csapnivaló eredmények következményeként természetesen a brazilok egyre lejjebb kerülnek a tabellán. Jelenleg ötödikek, de csak egy pont választja el őket a hetedik és nyolcadik pozíciótól. Az első hat helyezett jut ki egyenes ágon a 2026-os világbajnokságra, a hetedik interkontinentális pótselejtezőt vív, a nyolcadik pedig lemarad a viadalról. Ha így folytatja, az ötszörös világbajnok akár még az utóbbi „csoportba” is kerülhet.

– Nem könnyű kijutni a tornára, már csak azért sem, mert most nehéz időszakon megyünk keresztül, de meg kell birkóznunk ezzel. Keményen fogunk dolgozni – ígérte a brazilok védője, Marquinhos.

Argentína is kikapott

A címvédő argentinok esetében ilyesmi szóba sem jöhet. Lionel Messiék hét forduló alatt tizennyolc pontot gyűjtöttek, így kedden még az is belefért, hogy 2-1-re elveszítsék a kolumbiaiak elleni meccset, akik 2019 óta először győzték le neves riválisukat. A hazaiak hőse James Rodríguez volt, aki egy gólpassz mellett a győztes gólt is megszerezte, egy tizenegyest értékesített a találkozón.

– Ez egy remek győzelem volt Argentína ellen, amely mindent megnyert az elmúlt időszakban. Nehéz volt ilyen forróságban játszani, de nagyszerű meccsünk volt, rászolgáltunk a győzelemre – vélekedett Rodríguez.

Egy másik veterán csillag, Lionel Messi sérülés miatt hiányzott az argentin csapatból. Ez meglátszott a vérszegény támadójátékon, Lautaro Martínez és Julián Álvarez semmire sem ment a nyolcszoros aranylabdás társuk nélkül.

Dél-amerikai vb-selejtező, 8. forduló

Kolumbia–Argentína 2-1 (1-0)
Paraguay–Brazília 1-0 (1-0)
Chile–Bolívia 1-2 (1-2)
Ecuador–Peru 1-0 (0-0)
Venezuela–Uruguay 0-0

Az állás: 1. Argentína 18 pont, 2. Kolumbia 16, 3. Uruguay 15, 4. Ecuador 11, 5. Brazília 10 (9-8), 6. Venezuela 10 (6-7), 7. Paraguay 9 (2-3), 8. Bolívia 9 (10-15), 9. Chile 5, 10. Peru 3 

Az ecuadoriak a nemzetközi szövetség döntése alapján mínusz három pontról indultak, mert korábban meghamisították a kolumbiai származású védőjük, Byron Castillo születési dátumát.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.