Lejtmenetben a Loki, Máté Csaba elfogadhatatlan hibákról beszélt + videó

Egyelőre Máté Csabával sem megy a Debrecennek. Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő, augusztus végén edzőt váltó együttes a legutóbbi öt mérkőzéséből négyet elveszített, szombaton hazai pályán, a hajrában emberelőnyben játszva sem tudott nyerni a vendég MTK Budapest ellen. A meccs után a vezetőedző nyilatkozott.

2024. 09. 29. 11:46
Máté Csaba második bajnoki mérkőzésén irányította a Debrecent. Forrás: facebook.com/dvscfoci
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Debrecen–MTK Budapest 2-3. Ez az eredmény már csak azért is különösen fájdalmas lehet a kétszer is egyenlítő debrecenieknek, mert a 81. percben, 2-2-nél piros lapot kapott az ellenfél, négy perccel később mégis a vendégek szerezték meg a győzelmet érő gólt.

 

Vészjósló nyilatkozat

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a korábban a Ferencvárost is irányító, Debrecenben szeptember 1-jén munkába állt Máté Csaba értékelte a látottakat, illetve csapata teljesítménytét.

– A legutóbbi meccsen inkább egyéni hibák, míg most felelőtlen labdavesztések, fegyelmezetlenségek voltak, például, hogy a felfutó védővel nem futunk vissza. Ezen a szinten ezek elfogadhatatlanok. Az MTK próbálta birtokolni a labdát, járatni azt, a kapust is bevonták a labdajáratásba, mi igyekeztünk labdát szerezni, de ez nem sokszor sikerült. De nem ez volt a legnagyobb probléma. Kétszer is visszajöttünk a meccsbe, de amikor az ellenfeled 10 emberre fogyatkozik, és onnan kikapsz, az nagyon buta dolog – idézte a trénert a csakfoci.hu

– Ha valakinek felfut az embere a védelemből, azt követni kell, ezek akarati kérdések, nem fizikális, nem taktikai dolgok. Vagy akarja az ember vagy nem, és ez így fájdalmas. Ennyi gólt nem lehet kapni, más csapatok ezeket a meccseket két góllal megnyerik. Olyan helyzetekből kapunk gólt, amikre felhívjuk a figyelmet, és ez nem képességbeli kérdés. Ezen kell változtatni, különben nehéz év lesz.

A Debrecenre a folytatásban sem vár könnyű feladat, a hét meccs után hét ponttal álló együttes október 4-én, pénteken a jelenleg éllovas Puskás Akadémia otthonába látogat. 

NB I, 8. forduló
Újpest–ETO FC Győr 0-0
Diósgyőr–Zalaegerszeg 2-1 (1-0)
Kecskemét–Nyíregyháza 0-2 (0-2)
Debrecen–MTK Budapest 2-3 (1-1)

Vasárnap
Fehérvár–Paks 15.30
Ferencváros–Puskás Akadémia 18.00

A magyar foci továbbra is lázban tartja a fogadókat
A nemzetközi kupák mellett a hazai pontvadászat legalább annyira érdekes a fogadók körében, mint a BL vagy az EL. A futballszurkolók idén is találgatják, hogy lesz-e potenciális kihívója a Ferencvárosnak, és mely együtteseknek lesz lehetőségük kiharcolni a nemzetközi kupákban való részvételt. A fogadók szemüvegén keresztül nézve is izgalmas összecsapások várhatók a labdarúgó OTP Bank Ligában.  Fogadással kapcsolatos részletek itt!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.