Eldőlt, melyik csatornán láthatjuk a magyar csapatot is felvonultató klubvilágbajnokságot

A kézilabdát kedvelők megszokhatták már, hogy Magyarországon a Sport TV-n láthatják a női és a férfi Bajnokok Ligája, az Európa-liga, valamint a német és a spanyol férfibajnokság küzdelmeit. A csatorna emelte a tétet, megszerezte ugyanis a Veszprém HC részvételével szeptember 27-én kezdődő klubvilágbajnokság közvetítési jogait is.

2024. 09. 05. 15:58
Egyetlen magyar csapatként száll harcba a klubvébé serlegéért a Veszprém. Forrás: facebook.com/handballveszprem
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar bajnok és kupagyőztes veszprémi klub 2015 után másodszor vesz részt a korábban IHF Super Globe névre hallgató eseményen, amelynek hivatalos megnevezése ma már férfikézilabda-klubvilágbajnokság. Az idei tornát szeptember 27. és október 3. között rendezik meg Egyiptomban. A küzdelmeket a Sport TV platformjain lehet élőben nyomon követni.

 

A lebonyolításról

A klubvébén kilenc csapat indul, ezeket három darab hármas csoportba osztották be. A Veszprém a brazil Taubaté és az egyiptomi Zamalek mellé került. A brazilokkal szeptember 28-án 14.00-tól, az egyiptomiakkal pedig egy nappal később, 29-én 16.30-tól mérkőzik meg az immáron új edző, Xavi Pascual által felkészített magyar együttes. Az elődöntőket október 1-jén, az éremmeccseket pedig október 3-án rendezik. Európát a Veszprém mellett a Bajnokok Ligája legutóbbi két győztese, a Magdeburg és a Barcelona képviseli.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.