A Gulácsi-bravúr újabb jutalma, Németországban is elismerik a magyar kapus remek teljesítményét

Gulácsi Péter remek formában véd a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. Csapata, az RB Leipzig szombati meccsén például büntetőt hárított, ennek is köszönhetően bekerült a forduló válogatottjába a helyi szaklapnál, a Kickernél.

2024. 09. 30. 11:05
Gulácsi Péter büntetőt védett csapata hétvégi meccsén. Fotó: Florian Eisele Forrás: facebook.com/rbleipzig
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német liga hétvégi, 5. fordulójában fölényes, 4-0-s győzelmet aratott a Szabics Imrét is a szakmai stábjában tudó Augsburg ellen az RB Leipzig. A mérkőzés egyik kulcspillanata Gulácsi Péter tizenegyesvédése volt a 27. percben, még 2-0-s állásnál. Nem véletlen, hogy a lipcsei klub is a magyar játékosa szerepét hangsúlyozta ki, hiszen sokkal nehezebb meccs is lehetett volna a szombati, ha „Pete, a fal” nem mutat be bravúrt.

– Rég volt már, amikor tizenegyest fogtam, a BL-ből még emlékszem ilyenre, de a Bundesligában sokkal régebben lehetett. Örülök, hogy a nehéz pillanatban segíteni tudtam a csapatot. Abban a szakaszban kicsit elveszítettük a kontrollt a játék felett. Összességében ugyanakkor élveztük a mérkőzést. A büntetőnél egyébként korán eldöntöttem, melyik sarokra vetődöm, és sikerült kiütnöm a labdát – idézte a Metropol Gulácsi nyilatkozatát.

 

Harmadszor a legjobbak között

A jó teljesítmény jutalma a magabiztosan begyűjtött három ponton felül egy újabb egyéni elismerés lett: Gulácsi Pétert ismét beválasztotta a hétvége legjobbjaiból összeállított tizenegyébe a Kicker. A tekintélyes német lap csapata az eddigi öt forduló során immáron harmadszor kezdődik a 34 éves hálóőr nevével, korábban a Leverkusen, majd a St. Pauli elleni találkozó után is Gulácsi volt a legjobb kapus a németek szerint.

Gulácsi Péter és a Leipzig védelmét dicséri, hogy a magyar kapus az eddigi öt bajnokiján csupán egyszer, a Bayer Leverkusen elleni rangadón kapott gól(oka)t. A német élvonalban három mérkőzés óta nem tudták bevenni az ellenfelek a lipcseiek kapuját. 

Gulácsiék a héten két mérkőzéssel folytatják: szerdán a Juventus látogat Lipcsébe a Bajnokok Ligája alapszakaszának 2. fordulójában, míg október 6-án, vasárnap a Heidenheim otthonában vendégszerepel a Leipzig. Utána válogatottszünet következik. Gulácsi Péter remek formáját látva újra fel van adva a lecke Marco Rossinak, aki szeptemberben egy meccsen Gulácsit, a másikon pedig Dibusz Dénest jelölte a kapuba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.