Elárulta a Liverpool trénere, hogy baj van az egyik sztárjátékosával + videó

A Premier League 5. fordulójában szombaton Liverpool–Bournemouth mérkőzést rendeznek (16.00, tv: Spíler 1), a tabella negyedik helyezettje a tizenegyediket fogadja. S szembekerülhet egymással Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos.

2024. 09. 20. 14:23
Szoboszlai Dominik és Alexis Mac Allister
Szoboszlai Dominik és Alexis Mac Allister Forrás: Liverpool FC
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool és a Bournemouth összecsapása számunkra azért is kuriózum, mert a két legértékesebb magyar futballista szembenéz egymással: a Transfermarkt oldalán Szoboszlai Dominik neve mellett 75 millió euró áll,  Kerkez Milos neve mellett pedig húszmillió euró. S Kerkezt is szóba hozták egy patinás csapattal, a hírek szerint a téli átigazolási szezonban a Manchester United lecsaphat rá.

Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos a válogatottnál
Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos a válogatottnál. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

A Bajnokok Ligájában is érdekelt Liverpoolnak sűrű a programja, az előttünk álló három hétben öt mérkőzés vár rá:

Bournemouth (otthon) – Premier League – szeptember 21.

West Ham United (otthon) – Ligakupa – szeptember 25.

Wolverhamption (idegenben) – Premier League – szeptember 28,

Bologna (otthon) – Bajnokok Ligája – október 2.

Crystal Palace (idegenben) – Premier League – október 5.

De már eddig is sűrű volt a játékosok programja, főleg azoknak, akik hazájuk válogatottjában is szerepelnek. Szoboszlai Dominik augusztus 17. és szeptember 17., azaz egy hónap alatt hét meccsen (Premier League négy, válogatott kettő, Bajnokok Ligája egy) lépett pályára, és mind a hetet végigjátszotta az első perctől az utolsóig. Bár sokan gondolták, hogy kedden a BL első fordulójában nem kezd a Milan elleni idegenbeli meccsen, mert Arne Slot elkezdi rotálni a csapatát, és a magyar légiósát is pihenteti, ezt nem tette meg a holland tréner. S Szoboszlai gólt is lőtt a San Siróban megnyert meccsen.

 

Szoboszlai Dominik egyelőre kihagyhatatlan a Liverpool csapatából?

Ugyanakkor Slot mégiscsak elkezdte a rotálást, ami az alapcsapatát illeti. Milánóban Robertson és Luis Díaz helyett Kosztas Cimikasz és Cody Gakpo kezdett. A Thisisanfield liverpooli portál értesülései szerint pedig szombaton további változások várhatók. A Milan ellen a 93. percben Mohamed Szalah helyére beállt a friss igazolás olasz Federico Chiesea is, hogy átessen a tűzkeresztségen. Az 51-szeres válogatott, 26 éves Chiesa augusztus végén a Juventustól érkezett, ott már nem edzett a nyáron, így még utol kell érnie a társait, és fokozatosan kap majd lehetőséget a Vörösöknél.

– A szurkolók hamarosan több olyan játékost is láthatnak majd a pályán, akik eddig nem kaptak lehetőséget vagy csak keveset kaptak – vetítette előre Arne Slot a Milan elleni találkozó után.

 

Alisson a legpechesebb kapus

Slot a Liverpool mai sajtótájékoztatóján elárulta, Alisson kapus szombati szereplése kérdéses, mert izomsérüléssel bajlódik. Alisson combhajlító sérülése visszatérő probléma nála. A Premier League legjobb kapusai között ő a legpechesebb, az elmúlt öt évben hatszor sérült meg, négyszer betegedett le, és ezek miatt negyven meccset kellett kihagynia. A „beteglista” második helyén Nick Pope (Newcastle) áll, neki 34 meccs úszott el öt sérülése és egy betegség miatt.

A Thisisanfield két várható összeállítást is tippelt a Bournemouth elleni meccsre, és úgy véli, hogy Szoboszlai továbbra is a kezdőcsapat tagja lesz, mert mindkét variációban szerepel nála:  

Kelleher – Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson – Gravenberch, Szoboszlai, Mac Allister – Szalah, Díaz, Jota

Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson – Gravenberch, Szoboszlai, Jones – Szalah, Gakpo, Jota

Arne Slot az esetleges változtatásokat firtató kérdésre ma a következő választ adta: – Hosszú szezonunk lesz, sok játékosra van szükségünk, és nyilvánvaló, hogy nekik is kell időnként játékidő, úgyhogy ezzel tisztában vagyunk. Ezt is figyelembe vesszük, amikor felállást készítünk, de nem ez az egyetlen dolog, amit figyelembe veszünk.

A hangulatra nem lehet panasz, a Liverpool ilyen gyakorlatokkal is készül a Bournemouth ellen:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.