Marozsán lett az első – Djokovics játékot se nyerne ellene?

Marozsán Fábián magabiztos győzelemmel kezdett Kínában, a hangcsoui új ATP-tornán. A hetedik kiemelt magyar teniszező az olasz Luca Nardi ellen nyert 6:0, 6:2-re. Pedig Nardi az olasz aranygeneráció egyik nagy tehetsége, idén Novak Djokovics ellen is győzött már, most viszont Marozsán ellen szemernyi esélye sem volt.

2024. 09. 18. 21:48
Marozsán Fábián Luca Nardi Novak Djokovics Kína Hangzhou
Marozsán Fábián magabiztos sikerrel kezdett az új kínai tornán Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/MARCUS BRANDT
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marozsán Fábián éppen így képzelhette a kezdést. Hetedik kiemeltként a magyar teniszező esélyesnek számított az olasz Luca Nardi ellen, de biztosra egyáltalán nem mehetett. A huszonegy éves Nardi idén már Novak Djokovics ellen is tudott nyerni, szerdán Hangcsouban viszont Marozsán Fábián ellen játék is alig jutott neki.

Luca Nardi Marozsán Fábián Novak Djokovics tenisz Hangcsou Hangzhou
Luca Nardi márciusban Novak Djokovics ellen ünnepelt sikert, szeptemberben játékot is alig nyert Marozsán Fábián ellen 
Fotó: ATP Tour/Peter Staples

Az első játszmában konkrétan egy sem, Marozsán 6:0-s játszmával kezdett a kínai versenyen.

A második szett első felében Nardi még tartotta a lépést, de aztán ez a játszma sem lett szoros. Marozsán Fábián az első játékos lett az új hangcsoui ATP-torna történetében, aki meccset nyert a helyszínen.

Ha a ranglistát nézzük, a US Open óta először játszó Marozsán a papírformát érvényesítette. Ha az idei eredményekből, Nardi Djokovics elleni sikeréből indulunk ki, akár arra a következtetésre is juthatnánk, hogy a szerb talán játékot sem nyerne Marozsán Fábián ellen.

Ki ellen játszhat Marozsán Fábián?

A hangcsoui verseny második fordulójában, a legjobb nyolc közé jutásért Marozsán Fábián ellenfele az ausztrál Rinky Hijikata vagy a bosnyák Damir Dzumhur lesz. A magyar teniszező kiemelt játékos ellen először a negyeddöntőben játszhat, az amerikai Brandon Nakashima személyében.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.