A Parma lecserélte a magyar védőt, és utána omlott össze a Napoli ellen

Az újonc Parma nagyszerűen kezdte a Serie A-t, és a harmadik fordulóban a Napoli otthonában is közel járt a bravúrhoz szombat este. A magyar válogatott védő, Balogh Botond ezúttal is kezdő volt, és amikor lecserélték, még 1-0-ra vezetett a csapata. Ezután a Parma összeomlott, Romelu Lukaku pedig meseszerűen mutatkozott be a nápolyi közönségnek.

2024. 09. 01. 10:17
Balogh Botond Parma AC Milan Serie A Détári Lajos
Balogh Botond (balra) jó védőmunkával járult hozzá a Parma teljesítményéhez. Fotó: X/Parma Calcio 1913
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brutálisan nehéz sorsolást kapott a Parma a Serie A-ban a válogatott szünetig, hiszen a Fiorentina, az AC Milan és Napoli volt az ellenfele az első három fordulóban. Mégis nagyszerűen helytállt az újonc, amely a Fiorentina ellen 1-1-gyel rajtolt, majd a Milant 2-1-re legyőzte, most pedig a hajráig győzelemre állt Nápolyban is. Ami pedig számunkra a legfontosabb, a magyar válogatott Balogh Botond mindhárom meccsen kezdő volt a Parmában.

Balogh Botond jó formában a Serie A-ban (Fotó: Piero Cruciatti)

Az első két fordulóban végig a pályán volt a 22 éves középhátvéd, aki Marco Rossi csapatában is könnyen előreléphet a kezdőbe a közelgő Nemzetek Ligája-meccseken. Nápolyban azonban Baloghot a 73. percben lecserélte az edzője. Ha megnézzük, mi történt ezután, akkor azt mondhatjuk, hogy ez nem volt jó húzás.

Amíg Balogh a pályán volt, a Parma 1-0-ra vezetett a Napoli otthonában Bonny 19. percben szerzett góljával. Aztán a magyar védő lecserélése után két perccel emberhátrányba került a Parma, Suzuki kapott piros lapot. A Napoli végül két hosszabbításban szerzett két találattal megfordította a meccset és 2-1-re győzött.

– Emberi, szakmai és technikai szempontból is győztesként hagytuk el a pályát egy bajnoki címre épített csapat ellen, de nulla ponttal. Még tíz emberrel is megvolt az esélyünk az egyenlítésre
nyilatkozta Fabio Pecchia, a Parma vezetőedzője.

Romelu Lukaku góllal debütált Nápolyban

Amilyen rémálomszerű volt Baloghéknak a befejezés, olyan mesebeli volt a nápolyiaknak, különösen Romelu Lukakunak. A 31 éves, már sokszor leírt belga csatár az előző idényt a Romába töltötte kölcsönben, de még a Chelsea játékosa volt, amelytől csütörtökön került a Napolihoz harmincmillió euróért. Lukaku csereként mutatkozott be új klubjában, a 62. percben hátrányban állt be, és a 92. percben ő szerezte az egyenlítő gólt.

– Megtiszteltetés ebben a csapatban játszani, meleg fogadtatást kaptam a játékosoktól és a szurkolóktól is. Szokásommá vált, hogy debütálásom alkalmával gólt szerzek, de nyertünk, és ez a legfontosabb – nyilatkozta Lukaku.

A Napoli három meccs után hat ponttal jelenleg negyedik a Serie A-ban, a Parma négy ponttal a kilencedik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.