Triplázó csatára mellett még egy játékosát dicsérte a Ferencváros vezetőedzője

A Ferencváros vendéglátóként 3-0-ra verte meg a Puskás Akadémiát az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság vasárnapi rangadóján, így kevesebb mérkőzést játszva is pontelőnnyel áll a tabella élén. A találkozó után a Fradi vezetőedzője, Pascal Jansen sajtótájékoztatón értékelt.

2024. 09. 30. 9:01
Pascal Jansen fontos meccset nyert meg a Ferencvárossal. Forrás: fradi.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A meccs előtt azonos pontszámmal álló rivális legyőzésében oroszlánrészt vállalt a brazil csatár, a csereként beállt Matheus Saldanha, aki a 65., 77. és a 82. percben volt eredményes. A sikernek köszönhetően az FTC visszavette a vezetést a pontversenyben.

 

Saldanha jó úton halad, hogy többet játszhasson

– Habár Matheus Saldanha lőtte a gólokat, nem csak egy játékos jelentette a különbséget. Csapatként sikerült nyernünk – mondta el Pascal Jansen. 

– A cserék után sokat változott a játékunk képe. Matheus különleges minőséget képvisel, oda kell figyelnünk, hogy folyamatosan bevethető legyen. Nagyon keményen dolgozik, hogy belerázódjon a napi munkába, jó úton halad, hogy kilencven percet a pályán töltsön. Mellette Tosin Kehinde is remekül szállt be a mérkőzésbe. Gyors és remek az egy az egy elleni játékban. Nála főleg az önbizalomra kell hangsúlyt helyezni. Hinnie kell magában, és akkor ilyen magas szinten tud teljesíteni.

Pascal Jansen a szerdai, Anderlecht elleni, 2-1-re elveszített Európa-liga-mérkőzésre is kitért.

– Egy nemzetközi mérkőzés utáni első hazai találkozó mindig nagyon nehéz, főleg, ha számunkra kedvezőtlen eredmény születik. Mély keretünk van, így több cserét is végrehajthattunk a kezdőcsapatot illetően, tudtunk frissíteni. Remek munkát végeztünk, jól reagáltunk az Anderlecht elleni találkozó után – jelentette ki a holland tréner.

A Ferencvárosra két mérkőzés vár a folytatásban. Előbb csütörtökön a Tottenham látogat a Groupama Arénába az Európa-liga alapszakaszának 2. fordulójában, majd vasárnap a bajnokságban a Paks vendége lesz a címvédő.

 

A magyar foci továbbra is lázban tartja a fogadókat
A nemzetközi kupák mellett a hazai pontvadászat legalább annyira érdekes a fogadók körében, mint a BL vagy az EL. A futballszurkolók idén is találgatják, hogy lesz-e potenciális kihívója a Ferencvárosnak, és mely együtteseknek lesz lehetőségük kiharcolni a nemzetközi kupákban való részvételt. A fogadók szemüvegén keresztül nézve is izgalmas összecsapások várhatók a labdarúgó OTP Bank Ligában. Fogadással kapcsolatos részletek itt!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.