Pintér Attila visszatér és együtt dolgozhat a fiával a Vasasnál

A Vasas bejelentette, hogy a menesztett Gera Zoltán után Pintér Attila veszi át az NB II-ben szereplő futballcsapat irányítását. A korábbi szövetségi kapitány már játékosként és edzőként is megfordult az angyalföldi klubnál. Pintér Attila együtt dolgozhat a fiával és számít a szurkolók támogatására.

2024. 09. 05. 23:14
Pintér Attila, Vasas
Pintér Attila és Nagy Miklós, a Vasas sportigazgatója Forrás: Vasas FC
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megfontolt döntést hozott a Vasas, hiszen a klub augusztus 21-én, a Tatabányától elszenvedett vereség után menesztette Gera Zoltán és csak szeptember ötödikén, csütörtök este jelentette be Pintér Attila szerződtetését (a köztes időszakban megbízott edzőként László András irányította az együttest). A jelöltek között emlegették még Bódog Tamást, a vezetők választása végül a korábbi szövetségi kapitányra esett.

Pintér Attila 1995-ben játékosként, a 2005–2006-os idényben pedig edzőként is állt már a Vasas alkalmazásában, legutóbb pedig 2022-ben az akkor szintén másodosztályú III. kerületi TVE-nél dolgozott, de távozott, miután a csapatot nem tudta benntartani az NB II-ben. A Vasas a mostani szerződés részleteit nem hozta nyilvánosságra.

Érdekesség, hogy Pintér Attila együtt dolgozhat a fiával, hiszen a 18 éves Pintér Filip is a Vasas játékosa.

– Nem szeretnék sablonokat pufogtatni, tisztában vagyok a feladatokkal és a célokkal. Azon leszek, hogy kihozzam a maximumot a játékosokból, valamint hogy a velem és a csapattal szemben állított elvárásoknak maximálisan megfeleljünk, együtt, közösen. Egy dolgot viszont mondanék: ehhez én és a futballisták kevesek leszünk. Ahhoz, hogy ezt megvalósítsuk, óriási szükségünk lesz a szurkolótáborunkra is, nélkülük nem sikerülhet – nyilatkozta Pintér Attila a Vasas honlapjának.

Hat forduló után a Vasas tíz ponttal, négyes holtversenyben a harmadik az NB II tabelláján, amelyet meglepetésre 14 ponttal a Szentlőrinc vezet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.