Rossi: Ha tökösek vagyunk, kedd estére túllépünk a pofonon

Marco Rossi a 60. születésnapján, a németektől elszenvedett vereség és a bosnyákok elleni keddi mérkőzés között tartott sajtótájékoztatót. A magyar válogatott szövetségi kapitánya hosszan beszélt a düsseldofi 0-5-ös kudarc hatásairól, előre tekintve pedig csak annyit mondott, hogy lesznek változások a kezdőcsapatban.

2024. 09. 09. 13:04
IMG_2131
Marco Rossi a 60. születésnapján élete egyik legnagyobb kudarcáról volt kénytelen beszélni. Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem volt könnyű helyzetben Marco Rossi a hétfői sajtótájékoztatóján, hiszen a 60. születésnapján a németektől elszenvedett 5-0-s vereségről is szólnia kellett, és persze a kedd esti, Bosznia-Hercegovina elleni újabb Nemzetek Ligája csoportmérkőzésről is beszélnie kellett. Először arról szólt, hogy a düsseldorfi kudarc nyilván mindenkinek beleég az emlékezetébe, csúfítja a képet, de az irányításával elért eredmények szerinte még mindig pozitív mérleget mutatnak. Úgy vélte, az ő munkásságának a megítélése akkor történik majd meg, amikor már nem ő lesz a szövetségi kapitány, és reméli, ez a megítélés kedvező lesz rá nézve. 

Fotó: AFP/BERND THISSEN

– Lesznek személycserék a csapatban a bosnyákok ellen – tért át a következő mérkőzésre. – Jelenleg ég az arcunk a nagy kapott pofontól, de azon vagyunk, hogy ne így lépjünk pályára, ha tökösek vagyunk, akkor túllépünk a pofonon.

Emlékeztetett arra, hogy a 2021-es Európa-bajnokság után a válogatott 4-0-ra kikapott Angliától, abból fel tudott állni, most is megteszi ugyanezt. A modern labdarúgásban divat a presszing, amit viszont csak nagyon jól lehet csinálni, mert a képzett ellenfél kihasználja a belőle eredő hibákat, és a német, valamint a holland válogatott ilyen. 

Hangsúlyozta, hogy Düsseldorfban nem a negyvenes-ötvenes futballját próbálta játszani a magyar válogatott, az eredeti elképzelés az volt, hogy az első negyedórában nem engedik kibontakozni a németeket, ami sikerült, és ami utána történt, az már kommunikációs hiba is volt. Ezért vállalja a felelősséget, de azért nem, hogy a játékosok nem nyertek meg egyetlen párharcot sem.

A sajtótájékoztató utolsó részében, boszniai újságírók kérdésére válaszolva Marco Rossi beszélt arról is, hogy a keddi ellenfelet egy kemény, harcos csapatnak tartja, külön kiemelte a tapasztalt gólvágót, Edin Dzekót. Ám mint mondta: bár az eredményről majd csak a meccs után tud érdemben nyilatkozni, a magyar válogatott számára ezúttal nem lehet más a cél, mint a három pont megszerzése.

A magyar válogatott kedden 20.45 órakor játszik Bosznia-Hercegovina ellen a Puskás Arénában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.