A szünetben lecserélték, Sallai Roland ezt üzente a Galatasaray szombati bajnokija után

Kezdőként is bemutatkozott a Galatasaray színeiben Sallai Roland, aki szombaton 45 percet játszott a török élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 7. fordulójában 3-3-as döntetlennel végződött Kasimpasa elleni találkozón. A szünetben lecserélt válogatott labdarúgó az X-en üzent a mérkőzés után.

2024. 09. 29. 9:10
Sallai Roland először kapott lehetőséget kezdőként a Galatasarayban. Forrás: x.com/galatasaraysk?lang=hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember 13-án jelentették be hivatalosan, hogy Sallai Roland a Freiburgtól a török első osztályú Galatasarayba igazol. A kései átigazolás miatt új csapata már nem tudta benevezni a szélsőt az Európa-ligába, így csütörtökön még Sallai nélkül verte meg 3-1-re a PAOK-ot a Galatasaray.

 

Sallai a világhálón üzent

Szombaton, a Kasimpasa elleni hazai meccsen viszont már bevethető volt, sőt, először lett kezdő a Galatasaray labdarúgócsapatában Sallai Roland. Victor Osimhen duplájával és Mauro Icardi góljával 3-0-ra is vezetett a házigazda, ám a szünet előtt szépített a városi rivális. A második félidőre Sallai nem térhetett vissza, edzője, Okan Buruk lecserélte, a Kapimpasa viszont két újabb gólt szerezve pontot mentett. Hetedik mérkőzésén először veszített pontokat a Galatasaray, amely ennek ellenére továbbra is vezeti a pontversenyt.

A bajnoki után Sallai Roland az X-en közzétette a csapata harmadik találata utáni gólörömről készült felvételét, amelyen ő is feltűnik. „Erősebben térünk vissza” – üzente angol nyelven.

 

Megnyílt az út Sallai előtt?

Talán minden másképpen alakult volna, ha a kétgólos Victor Osimhen több időt tölt a pályán, ám a Galatasaray sztárjátékosát sérülés miatt 45 perc után le kellett cserélni. Az első jelentések szerint nem súlyos az állapota, Okan Buruk azonban indulatosan nyilatkozott az esettel kapcsolatban.

– Az ellenfelek úgy alakítják a mérkőzést, hogy a játékosaim megsérüljenek, és ne tudjanak játszani

 – mondta a szakember.

– Nagy megtiszteltetés volt két gólt szerezni a mai mérkőzésen, de csalódott voltam, hogy nem tudtuk megszerezni a győzelmet. Mindent beleadtunk, és biztos vagyok benne, hogy csapatként erősebben térünk vissza – nyilatkozta Osimhen.

A Galatasaray a török liga következő körében október 6-án, az Alanyaspor ellen lép pályára, Sallai Roland akkor kaphat lehetőséget legközelebb a bizonyításra. Az isztambuliak ezt megelőzően, csütörtökön az Európa-ligában is pályára lépnek, akkor a lett RFS ellen.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.