Átverés és drámai testvérpárbaj a Vasas–Nyíregyháza kupameccsen

Nem sült el jól Pintér Attila visszatérése a kispadra, a Vasas hazai pályán, drámai tizenegyespárbajban kiesett a Magyar Kupa harmadik fordulójában a Nyíregyháza ellen. A meccs hőse a vendégek most debütáló, 20 éves kapusa, Tóth Balázs volt, aki a meccsen, majd a párbajban is megfogott egy-egy tizenegyest. Előbbit nem akarta ellene lőni a testvére, Tóth Milán, a Vasas csatára a párbajban azonban már odaállt a labda mögé, és nem hibázott. Ebben egy kis testvéri átverés is szerepet játszott.

2024. 09. 15. 9:43
Tóth Balázs volt a Nyíregyháza továbbjutásának a hőse a Vasas ellen, ami testvérpárbajt is hozott neki. Fotó: Török Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton a Magyar Kupa legnagyobb rangadóján az élvonalban újonc Nyíregyháza 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel ejtette ki a másodosztályú Vasast, amelynek a kispadján ezen a meccsen tért vissza a korábbi szövetségi kapitány, Pintér Attila vezetőedzőként. A tizenegyespárbaj főhőse a nyíregyházi kapus, Tóth Balázs volt, aki a hetedik körben kivédte Rácz Barnabás lövését, ezzel dőlt el a továbbjutás.

TÓTH Milán
Tóth Milán nem akart tizenegyest lőni a testvére ellen, végül mégis megtette (Fotó: Purger Tamás)

Már tizenegyesekig sem biztos, hogy eljutott volna meccs, ha a 20 éves kapus, aki ezen a találkozón védte először a Nyíregyháza kapuját, nem hárítja Radó András tizenegyesét a 45. percben. Némi meglepetést keltett, hogy nem az általában végrehajtó Tóth Milán lőtte azt a büntetőt, aki Tóth Balázs bátyja, ráadásul épp ő harcolta ki a lehetőséget az öccse ellen. A tizenegyespárbajban már nem maradt el a testvérpárbaj, Tóth Milán bevette Tóth Balázs kapuját, a végén mégis a nyíregyházi kapus örülhetett.

Tóth Balázs a testvéréről: Azt hittem, igazat mond, de átvert

– Beszéltünk már arról korábban, ha Milán tizenegyest lőne nekem, azt hogyan rúgná – árulta el a Nemzeti Sportnak a kapus. – Ugyanúgy, ahogy szokta, vagy nem. Azt mondta, megváltoztatná, nem torpanna meg. Nem tette, én meg nem készültem fel erre, azt hittem, igazat mond, de átvert. Egyébként nagyon jól rúgja, nem tudtam mit kezdeni vele.

Tóth Balázs azt is elárulta, hogy a rendes játékidőben a Vasas tizenegyesét azért adta át Tóth Milán Radónak, mert nem akart a testvére ellen lőni, „ez egy nagyon rendes gesztus volt tőle” – fogalmazott a Nyíregyháza hőse. A tizenegyes előtt épp a kapus akasztotta a bátyját. – Én úgy éreztem, hogy beleértem a labdába, de kiderült, hogy nem, rosszul éreztem. A VAR alatt már beszéltük, hogy ha eddig nézik, akkor valószínűleg tizenegyes lesz.

Ausztriában is összecsaptak egymással korábban

Elmondása szerint Tóth Balázs az ütközés pillanatában nem is volt tudatában annak, hogy a testvérével került szembe, de amikor felfogta, hogy ő az, aggódott érte, mert kemény összecsapás volt. – Ausztriában is volt testvérpárbajunk már, ott többet kapott Milán, mint a mostani meccsen. Amikor kap egy rúgás, akkor benne van a fejemben, hogy komoly-e, mert szeret rájátszani, nála soha nem lehet tudni igazából, de mindig aggódunk egymásért.

A Tóth testvérek nemrég még Ausztriában pallérozódtak, Tóth Balázs a Red Bull Salzburg utánpótlásában edződött, és a másodosztályban szereplő tartalékcsapatban, a Lieferingben is védett. Tóth Milán pedig a Sturm Graz második együttesét erősítette korábban. Mindketten tavaly tértek haza Magyarországra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.