Az UEFA megalázta a Bajnokok Ligája egyik sztárcsapatának edzőjét

Az átalakított Bajnokok Ligája első fordulójának rangadója, az egyaránt első kalapos angol (Manchester City) és olasz (Internazionale) bajnok összecsapása nem hozott gólt. Bár Simone Inzaghi a stabil védekezésre épített, mégis inkább ő, s nem Pep Guardiola tűnt elégedetlenebbnek a 0-0 után. Pedig Inzaghi nem is tudhatta, hogyan alázza meg a meccs után az UEFA.

2024. 09. 19. 6:13
Pep Guardiola Simone Inzaghi UEFA Bajnokok Ligája Manchester City Inter
Pep Guardiola és Simone Inzaghi sem örülhetett gólnak a Manchester City és az Inter BL-meccsén Forrás: X
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2023-as Bajnokok Ligája-döntőben egyetlen gól döntött a Manchester City javára az Inter ellen, szerda este még ennyi sem született a két csapat BL-összecsapásán. Simone Inzaghi védelmi taktikáját Pep Guardiola is dicsérte, aki azt is elárulta, hogy kapcsolták ki az olaszok Erling Haalandot. Az UEFA a hivatalos oldalán mindkét edzőtől megosztott néhány gondolatot, ám Inzaghi esetében súlyos bakit követett el.

Simone Inzaghi Inter UEFA Bajnokok Ligája Filippo
Simone Inzaghi helyett a bátyját idézte az UEFA a Bajnokok Ligája-meccs után (Fotó: uefa.com)

Az európai szövetség oldala szerint ugyanis Filippo Inzaghi nyilatkozott az Inter vezetőedzőjeként. Simone Inzaghi bátyja játékosként sikeresebb volt az öccsénél, edzőként viszont fordult a kocka, Simone Inzaghi érte el a nagy eredményeket, ő lett többek között az elmúlt idényben olasz bajnok az Interrel.

Inzaghi dicsérte az Inter játékosait, de...

– Megdicsértem a srácokat, óriási teljesítményt nyújtottak. Pontosan úgy játszottak, ahogy kértem. Helyzeteink is voltak, ha egységesek vagyunk, mindenkinek megnehezítjük a dolgát – mondta Simone Inzaghi a Manchester City elleni meccs után, ám a dicséretek ellenére mégsem volt teljesen boldog.

– Megkérdeztem Darmiant, hogy miért nem lőtt helyzetből, azt mondta, hogy hallotta, ahogy Barella érkezik mögötte. Akkor csalódottabb voltam, amikor Mhitarjan nem talált be. Kétségbeestem, azt hittem, gólt szerez.

Guardiola: Még október sincs

Hazai pályán talán többen várták volna a Manchester City győzelmét, de Pep Guardiola így sem volt elégedetlen.

– Az Inter nagyon jól védekezik és kontrázik. Másfél helyzetet engedtünk nekik, nekünk is nehéz volt sokat kidolgozni ennyire mélyen védekező ellenféllel szemben. Haalandra hat ember figyelt, három előtte, három mögötte helyezkedett, ez minden játékos dolgát megnehezíti. Elégedett vagyok a teljesítményünkkel, minden tetszett. Persze szerettünk volna nyerni, de nincs miért bánkódnunk. Még október sincs, azaz még nem értük el a csúcsformánkat – mondta a spanyol szakember.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.