Nem csak a bajnokságot, Verstappent is elveszíti a Red Bull?

Bár az elmúlt hónapokban csitultak a Max Verstappen csapatváltásáról szóló pletykák a Formula–1-ben, most maga a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko utalt arra, egyáltalán nem biztos, hogy a háromszoros világbajnok hosszú távon is a bikák pilótája lesz.

2024. 09. 05. 11:34
VERSTAPPEN, Max
Max Verstappen egyre ritkábban áll a dobogó legfelső fokára, ez a jövőjét is befolyásolhatja Fotó: MTI/EPA/Alex Plavevski
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Christian Horner év eleji zaklatási ügye után többször felmerült Max Verstappen távozásának lehetősége, de az utóbbi időben csitultak ezek a hangok, és inkább a Formula–1-es Red Bull másik pilótája, Sergio Pérez állt a figyelem középpontjában, mert nem az elvárásoknak megfelelően teljesített.

Formula One British Grand Prix - Race
Egyszer láthatjuk Verstappent egy Mercedesben? (Fotó: EPA/Peter Powell)

Verstappent a leggyakrabban a Mercedesszel hozták össze, leginkább azért, mert a német istálló csapatfőnöke, Toto Wolff többször is hangoztatta, hogy a holland tökéletes választás lenne a Ferrarihoz továbbálló Lewis Hamilton pótlására. Ehhez képest a Mercedes az olasz versenyhétvégén bejelentette, a fiatal tehetséget, Kimi Antonellit szerződtette a következő idényre George Russell csapattársának. 

Wolff a bejelentés után elárulta, valójában már öt perccel azután eldöntötte, hogy Antonelli lesz Hamilton utódja, miután a hétszeres világbajnok közölte vele, hogy a Ferrarit választja. Bár Verstappen megszerzésének lehetősége végig ott motoszkált a fejében, ezért rajta tartotta a szemét a Red Bullon.

A holland pilóta leigazolása azért sem lett volna egyszerű, mert 2028 végéig szerződés köti őt az energiaitalosokhoz. De a Red Bull főleg azzal az érvelt, amikor a háromszoros világbajnok távozása szóba került, hogy értelmetlen lenne Verstappennek otthagyni egy domináló csapatot egy gyengébb kedvéért.

Nos, azóta nagyot változott a világ, és a Red Bull nemcsak, hogy nem dominál, hanem jelenleg még a győzelmekről is csak álmodozik. Verstappen már hat futam óta nem érezte meg a siker ízét, ilyen hosszú nyeretlen szériára az ő esetében 2020 óta nem volt példa. A 26 éves klasszis az Olasz Nagydíj után már arról beszélt, a Red Bull és az ő címvédésére is kevés az esély

A bikák kezéből valóban kicsúszni látszik a trófea, a McLaren ott lohol a nyakukban, de Verstappennek még van 62 pont előnye a narancssárgák versenyzőjével, Lando Norrisszal szemben. Meglátjuk, hogy ebből mennyit sikerül megőrizni, ha egyáltalán sikerül megtartani valamennyit, de vélhetően az idény végkimenetele a holland jövőjére is hatással lehet.

Verstappen marad, de meddig?

Verstappen jövőre még nem vált csapatot, nem is igazán lenne hová mennie, ám a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko utalt arra, hogy korántsem biztos, a királykategória királya 2026-ban is az osztrákoknál folytatja.

– Jövőre a Red Bull Racingnél versenyez – szögezte le Marko az osztrák Oe24-nek adott interjújában. Amikor viszont 2026-ról kérdezték, kitérő választ adott. – Nos, az még annyira messze van. Most minden idegszálunkkal az idei világbajnokságra koncentrálunk.

2026-ra talán a Mercedesnél is megürül egy hely. Egyes találgatások szerint az Ezüstnyilak a következő idény végén megválnak majd a gyengébben teljesítő pilótájuktól, ha esélyük nyílik Verstappen megszerzésére. Bár Wolff határozottan tagadta, hogy ilyen terveik lennének, és kijelentette, hosszú időre terveznek a Russell, Antonelli párossal.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.