Bravó! A világ egyik legjobb csapata szerződtette a magyar játékost

Újra lesz magyar játékos az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban, az NBA egyik nagyágyúja, a Los Angeles Lakers ugyanis szerződtette Valerio-Bodon Vincentet.

2024. 09. 05. 8:19
Valerio-Bodon Vincent a Los Angeles Lakers színeiben Forrás: instagram.com/vincent.gekko/
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dávid Kornél 1999 és 2001 között szerepelt az NBA-ben, azóta vártunk arra, hogy újabb magyar játékos eljusson a világelitbe. A várakozásnak vége, Valerio-Bodon Vincent a Los Angeles Lakers színeiben a nyári ligában nyújtott teljesítményével elérte, hogy az NBA 17-szeres bajnoka szerződtesse őt. 

A dominikai születésű magyar válogatott kosaras már tavaly is játszott a nyári ligában, akkor még a Boston Celtics játékosaként. 2023 októberében a Los Angeles Lakersnél készült, de a kaliforniai klub lemondott a játékjogáról, így Valerio-Bodon Vincent a Lakers fiókcsapatában, a G-ligában érdekelt South Bay Lakersnél folytatta, emlékeztet az Origo.

A 23 éves játékos ott a 25 mérkőzésen 6 pontot, 2,4 lepattanót, 1,3 asszisztot és 1,2 blokkot átlagolt, remek teljesítményének köszönhetően aztán a nyáron többek között LeBron James fiával, Bronnyval is együtt szerepelt, akit a Lakers a júniusi amatőr játékosbörze (draft) második körében választott ki. Valerio-Bodon a nyári ligában négy mérkőzésen mutatta meg magát, ezeken átlagosan 13,5 percet kapott, és 4,5 pontot, 4 lepattanót, illetve 1,3 asszisztot szerzett.

 

Mikor kezdődik az NBA új szezonja?

Majdnem egy hónap múlva, október 4-én rajtol az NBA 2024–25-ös kiírásának előszezonja, amikoris a Los Angeles Lakers a Minnesota Timberwolves csapatával találkozik. Az alapszakasz október 22-én kezdődik.

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.