Ijesztő sérülés: sorvadni kezdett a Ferencváros játékosának combizma

Rosszabbul aligha kezdődhetett volna Pászka Lóránd idénye. A Ferencváros futballistája csapata utolsó nyári felkészülési mérkőzésén sérült meg, azóta nem lépett pályára, de abban reménykedik, hogy a hétvégén erre is sor kerülhet.

2024. 09. 05. 7:51
20231129-CSS_4438
Pászka Lóránd már nagyon várja a visszatérését Fotó: Origo/Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Májusban láthattuk tétmérkőzésen utoljára a pályán Pászka Lórándot. A 28 éves balhátvéd azóta teljesítette a felkészülési időszakot a nyáron, az új vezetőedzőtől, Pascal Jansentől bizonyítási lehetőséget is kapott, amit góllal hálált meg a CSZKA Szófia elleni mérkőzésen. De hiába volt jó formában, az utolsó felkészülési meccsen megtörtént a baj.

– Derékfájdalommal kezdődött – idézte fel a Nemzeti Sportnak adott interjújában Pászka Lóránd. – Egyik napról a másikra elkezdett fájni, éreztem, valami nincs rendben. Egy ideig nem tudtuk, mi lehet a gond, csakhogy szép lassan elkezdett sorvadni a combizmom. Ijesztő volt látni, ahogyan napról napra gyengül az egyik lábam. A combizmom fogyni kezdett, hiába volt a rengeteg kivizsgálás, a legalaposabb képdiagnosztikai szűrések, a pontos ok nem derült ki. Alighanem egy idegpálya sérült a derekamnál, ami kihatott a combizomra, végül több mint másfél hónapot kellett kihagynom. A sérülés sohasem jön jókor, de így, hogy végigdolgoztam a felkészülést és jó állapotban vártam a bajnokságot, különösen rosszkor jött.

A balhátvédet éppen ezért nagyon megviselte az elmúlt időszak, de azon van, hogy minél előbb visszatérhessen. Erre vélhetően szombaton kerül sor, amikor a Ferencváros a százéves centenáriumát ünneplő Balatonfüredhez látogat egy gálamérkőzésre.

– Pascal Jansen személyében új vezetőedző érkezett a csapathoz, az ausztriai edzőtáborokban keményen dolgoztam, jól éreztem magam a bőrömben, aztán jött ez a különös sérülés. Ám végre látom a fényt az alagút végén. A csapat a közelmúltbeli erőltetett menetet követően kapott néhány szabadnapot, de én most is a Népligetből jövök, egyetlen napot sem szeretnék elvesztegetni. A szakmai és az orvosi stábbal egyeztettük a programot, próbálom minél hamarabb visszaerősíteni a combizmomat – tette hozzá a játékos, akinek hosszú távon Cristian Ramírezzel és Eldar Civiccsel kell megküzdenie a csapatba kerülésért. – Az utóbbi néhány találkozón már a keretben voltam, az Európa-liga rájátszására, a Banja Luka otthonába is a csapattal tartottam, egy ideje újra együtt edzek a kerettel. Úgy kalkulálok, hogy a Balatonfüred ellen lehetőséget kapok, hiszen minden játékpercre nagy szükségem van. Nekem most nem számít, hogy tét- vagy gálamérkőzés. Szóval, a magam részéről nagyon várom a szombati találkozót, jó lenne újra meccset játszani.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.