Bajnokok Ligája: nem ilyen mérkőzésre számított a címvédő Győr

A női kézilabda Bajnokok Ligája negyedik fordulójában a százszázalékos Győr a nullapontos Buducsnoszt otthonában lépett pályára. A mérkőzés azonban meglepően szorosan alakult, s bár az ETO a második félidőben majdnem végig vezetett, végül pontot veszített, 23-23-as döntetlent ért el Montenegróban.

2024. 10. 06. 17:34
Gyõr 20240921 Kézilabda 2024 nõk nõi Bajnokok ligája BL Gyõri Audi Eto KC Gyõr Vipers Kristiansand Fotó Nagy Gábor Nemzeti Sport Kristina Jörgensen Buducnost
Három győzelem után a Győr a Buducnost otthonában nem maradt hibátlan Fotó: Nemzeti Sport/Nagy Gábor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Győri Audi ETO azzal a céllal lépett pályára Podgoricában, hogy kövesse a Bajnokok Ligája másik magyar csapatát. A Ferencváros szombaton a román Gloria Bistrita legyőzésével megőrizte százszázalékos mérlegét, a Győrnek ugyanehhez a három forduló után nullapontos Buducsnoszt Podgorica ellen kellett nyernie.

Gyõr 20240921 Kézilabda 2024 nõk nõi Bajnokok ligája BL Gyõri Audi Eto KC Gyõr Vipers Kristiansand Fotó Nagy Gábor Nemzeti Sport Per Johansson Buducnost
Per Johansson vezetőedző is tudja, nem a podgoricai volt a Győr legjobb meccse Fotó: Nemzeti Sport/Nagy Gábor

Volt olyan időszak, amikor a Buducsnoszt és a Győri ETO számított a kontinens két legjobb csapatának, 2012 és 2015 között mindkét klub kétszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját. A Győr azóta is megőrizte helyét az elitben, jelenleg is a BL címvédője, a montenegrói csapat viszont visszaesett. A Buducsnoszt 2017 óta nem jutott négyes döntőbe, s az aktuális idényt három vereséggel kezdte.

Hazai pályán viszont a Buducsnoszt felvette a versenyt a Győrrel, sőt 7-5-re vezetett is a magyar csapat ellen. Az ETO nem tudta diktálni a meccs ritmusát, de végül az első félidő végére fordított, 11-10-es előnnyel vonulhatott a szünetre.

A második játékrészben sem sikerült nagy különbséget kialakítania a magyar csapatnak, 21-21-nél pedig a hazaiak utol is érték az ETO-t.

Az utolsó két percben, 23-23-nál emberelőnybe került a Győr, de újabb találat már nem született. A dudaszó után a montenegróiak ünnepelni kezdték a döntetlent, de tragédia győri oldalon sincs a rosszul sikerült meccs után. Négy fordulót követően hét ponttal a B csoport második helyén áll az ETO a százszázalékos Brest mögött. 

Női kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport, 4. forduló

Buducsnoszt Podgorica–Győri Audi ETO KC 23-23 (10-11)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.