Jól megjárta Csercseszov, amiért megsértette a büszke kazahokat

Sztanyiszla Csercseszov kihívta maga ellen a sorsot. A Fradi korábbi edzője irányításával a kazah válogatott négy forduló után egyetlen ponttal, de még rúgott gól nélkül áll a Nemzetek Ligája B osztályában, a 3. csoportban, ráadásul az egyik kazah újságíróval élcelődve vérig sértette a kazah szurkolókat. Az incidens nem került az állásába, de megbüntették, sőt meg kell tanulnia kazahul.

2024. 10. 17. 21:13
Sztanyiszlav Csercseszov
Sztanyiszlav Csercseszov rádöbbent, a kazahok nem kérnek az orosz módiból Forrás: Kff.kz
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetek Ligája 3. fordulójában az Ausztria ellen 4-0-ra elvesztett mérkőzés után Sztanyiszlav Csercseszov még azzal magyarázta a bizonyítványt, hogy a védekezés nem a kazah futball filozófiája. Aztán Szlovénia ellen jött az újabb zakó, ami után a Fradi korábbi edzője rosszízű tréfával tetézte a bajt.

Csercseszov állítólag egy újságíróval, Begaszil Szejtkanovval kezdett gúnyolódni, miután az a Szlovénia elleni vesztes mérkőzést követő sajtótájékoztatón kazahul tett fel egy kérdést, miként arról a Csakfoci is beszámolt. Csercseszov félbeszakította az újságírót, s visszakérdezett: „Franciául beszélsz, vagy mi?” Az orosz edző így akarta rábírni az újságírót, hogy hagyja már a kazah nyelvet, oroszul kérdezze őt.

A szövetség nem értékelte az orosz tréner tréfáját, és pénzbüntetéssel sújtotta, miként azt Adlet Barmenkulov, a Kazah Labdarúgó-szövetség elnöke elismerte. Mi több, Csercseszovnak azzal kell bűnbánatot tanúsítani, hogy ígéretet tett arra, megkezdi a kazah nyelv elsajátítását. 

Magyarországon hasonló cselekedetre véletlenül sem lehetett volna rábírni…

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.