Dibusz Dénes nem aggódik a bosnyák stadion talaja miatt, Marco Rossi kiegyenlített meccset vár

A magyar labdarúgó-válogatott október 14-én, hétfőn Bosznia-Hercegovina vendégeként lép pályára a Nemzetek Ligája csoportkörének 4. fordulójában. Az A divízió 3. csoportjában sorra kerülő találkozó előtt vasárnap a szövetségi kapitány, Marco Rossi és a nemzeti tizenegy kapusa, Dibusz Dénes tartott sajtótájékoztatót Zenicán.

2024. 10. 13. 20:28
A válogatott kapusa, Dibusz Dénes és szövetségi kapitánya, Marco Rossi a vasárnapi sajtótájékoztatón. Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kellemes őszi idő, 18 fokos hőmérséklet fogadta a vasárnap délelőtt még Telkiben tréningező magyar csapatot Zenicán, ahol a sajtóeseményt megelőzően a játékosok pályabejárást tartottak a találkozó helyszínéül szolgáló Bilino Polje Stadionban. Különleges hangulatot adott az eseménynek, hogy a háttérben éppen müezzin hívta imára a híveket. A rövid terepszemlét követően Dibusz Dénes azonnal megosztotta a tapasztalatait a pályáról, amelynek füve szemmel láthatóan foltos volt.

Gulácsi Péter távolmaradása miatt Dibusz helye szinte biztos a csapatban. Fotó: Csudai Sándor

– Tudtuk, hogy nem olyan körülmények fogadnak majd minket, mint a Puskás Arénában, de teljesen korrekt mérkőzést lehet játszani ebben a stadionban. A fókuszban a hétfői mérkőzés van, nem azzal foglalkozunk, hogy ez most egy régebbi vagy egy újabb stadion. Teljesen jó a talaja, nem lesz ezzel probléma – felelte lapunk kérdésére a Ferencváros kapusa.

 

Biztonságot ad a hátsó alakzat

Marco Rossi kénytelen lesz változtatni a pénteki, Hollandia elleni kezdőcsapatán, Dárdai Márton ugyanis sérülés miatt nem utazott el a csapattal Boszniába.

Volt egy olyan időszak, amikor sok szurkoló szinte álmából felkeltve is tudta volna azt, hogy hogyan néz ki a hátsó hármas vagy ötös. Az elmúlt időszakban jó néhány változás volt ebben, de azt gondolom, hogy bárki is kerül be a csapatba, mindenki tudja a feladatát

 – mondta ennek kapcsán a kapuvédő. – Be is bizonyították a srácok az elmúlt két mérkőzésen, hogy tudunk nagyon koncentráltan és összeszedetten védekezni, egymást kisegítve játszani. Tehát azt a biztonságot meg tudja adni a hátsó alakzat, ami kell a csapatnak.

A 38-szoros válogatott Dibusz kérdésre válaszolva elmondta: annak ellenére, hogy a válogatott pénteken váratlan bravúrral 1-1-re végzett a hollandok ellen, még nincs hurráhangulat az együttes háza táján, senki nem repked három méterrel a talaj felet.

– A csapaton belüli visszhang olyan volt, mint bárki másnál, aki a helyszínen vagy a televízióban követte a mérkőzést, egy pici csalódottság volt bennünk, hiszen közel voltunk ahhoz, hogy egy óriási eredményt érjünk el. El kell ismernünk, hogy bőven igazságos eredmény született, hiszen a hollandok előtt is jó pár gólszerzési lehetőség volt – ismerte el a kapus.

Dibusz Dénes után Marco Rossi válaszolt a kérdésekre. Fotó: Csudai Sándor

 

Boszniában nem lesz bunkerfoci

– A bosnyákok a második félidőben jól játszottak a németek ellen, akiknek tudtak problémát okozni. Ennek megfelelően tiszteljük következő ellenfelünket, de azért vagyunk itt, hogy pontot, pontokat szerezzünk – kezdte Marco Rossi, aki hozzátette: képtelen úgy felkészíteni a csapatot, hogy az egy pont legyen a cél, hármat szeretne szerezni.

Ezzel arra utalt, hogy a csoportharmadik pozícióért zajló versenyben jelenleg jobban áll Magyarország, amely akár egy döntetlennel is a bosnyákok előtt maradna az utolsó két játéknap előtt.

Nem kedvelem a bunkerfocit, de van, amikor az vezethet eredményre. Boszniában nem ez a cél, nem erre lehet számítani. Kiegyenlített meccset várok, mert ez a találkozó dönt arról, melyik gárdának lesz esélye a bennmaradásra

 – jelentette ki a szövetségi kapitány.

 

Balogh sem játszhat

Marco Rossinak a meccskezdésig megoldást kell találnia Dárdai pótlására, az azonban biztos, hogy ez nem Balogh Botond lesz, aki már a hollandok ellen sem állhatott az edző rendelkezésére. Vele kapcsolatban Rossi azt mondta, vasárnap edzett először, ezért kockázatos lenne a szerepeltetése.

A bosnyák–magyar NL-meccset hétfőn 20.45-ös kezdettel rendezik.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.