Erik ten Hag utódjelöltjének nevét énekelték a Manchester United szurkolói

A Manchester United szorult helyzetében akár már bravúrnak is lehet értékelni, hogy Erik ten Hag csapata pontot szerzett az Aston Villa otthonában. A 0-0-s döntetlen azonban nem hozta lázba a MU drukkereit, akik már nagyon várják, hogy Erik ten Hag távozzon. A klub szurkolói Ten Hag egyik utódjelöltjének nevét énekelték a meccs végén, igaz, a Manchester United korábbi kiváló csatára, Ruud van Nistelrooy már jelenleg is tagja a szakmai stábnak.

2024. 10. 06. 21:14
Manchester United's Dutch manager Erik ten Hag reacts during the UEFA Europa league stage football match between Manchester United and FC Twente at Old Trafford stadium in Manchester, north west England, on September 25, 2024. (Photo by Darren Staples / AFP)
Erik ten Hag továbbra is biztos benne, hogy ő marad a Manchester United vezetőedzője Fotó: AFP/Darren Staples
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Manchester United korábbi legrosszabb Premier League-rajtja alkalmával hét forduló alatt kilenc pontot szerzett. Erik ten Hag tavaly beállította ezt a negatív csúcsot, idén pedig az Aston Villa elleni 0-0-s döntetlennel eldőlt, hogy meg is döntötte azt. A United szurkolói egyértelmű üzenetet küldtek, amikor Ten Hag egyik segítőjének nevét énekelték: Ruud van Nistelrooy hamarosan előléphet vezetőedzőnek Manchesterben.

Marcus Rashford Manchester United Aston Villa Premier League Erik ten Hag Ruud van Nistelrooy
Marcus Rashford sem tudott a kapuba találni az Aston Villa ellen, Erik ten Hag csapata alig-alig szerez gólt Fotó: X/Manchester United

Van Nistelrooy a klub korábbi kiváló játékosa, aki a Premier League gólkirálya is volt a Manchester United színeiben. Figyelmeztető jel, hogy a közelmúltban akadt már exjátékos, aki próbálkozott a klub kispadján, Van Nistelrooy korábbi csapattársa, Ole Gunnar Solskjaer edzői időszaka sem volt sikertörténet Manchesterben.

Vélhetően azonban jelenleg a MU-drukkerek úgy gondolják: bárki jobb lenne, mint Erik ten Hag. Van Nistelrooy játékosmúltja pedig Cristiano Ronaldo szerint is jó kiindulási alap.

Ami azt illeti, nagyon sokat adnának a Manchester United drukkerei egy csúcsformában lévő Van Nistelrooyért is. A MU hét forduló alatt öt gólt szerzett a bajnokságban, ennél rosszabb mérlege legutóbb az 1972/73-as idényben volt a klubnak.

Erik ten Hag magabiztos, hogy maradhat

A válogatottszünet ideális időpont lenne a változtatásra, de Erik ten Hag nem gondolja úgy, hogy az Aston Villa elleni meccse volt az utolsó a Manchester United kispadján.

– Ez csak külső zaj – kommentálta a távozásáról szóló híreket a holland szakember. – A klubon belül csalódottak vagyunk, tudjuk, hogy jobban kell teljesítenünk, de ez egy hosszú távú folyamat.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.