A Ferencváros erős jelölt az év csapata címre

Trófeával kezdte a Ferencváros a 2024/25-ös vízilabdaidényt. A magyar csapat a Bajnokok Ligája címvédőjeként megszerezte az Európai Szuperkupát is, miután a szombati budapesti döntőben 13-9-re nyert a horvát Jug Dubrovnik ellen. A Ferencváros ügyvezető alelnöke, Nyíri Zoltán a győzelem pillanatában már az Év sportolója gálára is előretekintett.

2024. 10. 06. 15:05
Férfi vízilabda Európai Szuperkupa - Legyőzte a Dubrovnik, kupagyőztes a Ferencváros év csapata
A Ferencváros pólósai a legújabb trófeával Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem született meglepetés. Az Európai Szuperkupát a legutóbbi huszonegy kiírásból húsz alkalommal a Bajnokok Ligája-címvédő nyerte meg, a sorozatban az egyetlen kivételt éppen a Ferencváros jelenti, amely 2018-ban az Eurokupa győzteseként a Szuperkupáért a BL-címvédő görög Olimpiakosz ellen nyert.

Budapest 20241005 Vízilabda Európai Szuperkupa döntő Ferencváros FTC - JUG Dubrovnik Vámos Márton év csapata
A visszatérő Vámos Márton fontos szerepet játszott a Ferencváros Európai Szuperkupa-sikerében Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton

Szombaton Budapesten a horvát Jug Dubrovnik két negyeden át szorongatta az FTC-t, sőt 5-4-es előnnyel vonult a nagyszünetre, a harmadik játékrész azonban döntőnek bizonyult: azt 5-1-re, a mérkőzést végül 13-9-re nyerte meg a Ferencváros.

– Próbára tettek minket a horvátok, de inkább úgy érzem, hogy magunknak nehezítettük meg a dolgunkat. Sok kapufát lőttünk az első félidőben, ha ezeknek a lövéseknek legalább a fele bemegy, hamarabb nyugodt lehetett volna a mérkőzés. Védekezésben is voltak olyan elváltások, amelyeket a Jug ki is használt. Ami nagyon szép, hogy ilyen akadozó, néha görcsös játékra a második félidőben olyan lendülettel reagáltunk, amivel viszonylag korán le tudtuk zárni a mérkőzést – értékelt a Ferencváros kapusa , Vogel Soma, aki legújabb trófeáját immár a zöld-fehérek csapatkapitányaként ünnepelhette.

A Ferencváros az év csapata?

A Ferencváros három legeredményesebb játékosa egyaránt három találatig jutott: a szerb olimpiai bajnok Dusan Mandics, valamint Vigvári Vendel mellett Vámos Márton is, aki két év görögországi légióskodás után a nyáron tért vissza a Fradihoz.

– Magasan jegyzett nemzetközi trófeát szereztünk meg, ami nagyon jól megadja az alaphangot a folytatásra. A szürke hétköznapokat könnyebb lesz átvészelni, ha majd visszagondolunk erre a sikerre.

Ami azt illeti, a Ferencváros szinte csak sikerekre tud visszagondolni az elmúlt hónapokból. A csapat élére a tavalyi idény előtt nevezeték ki a szövetségi kapitánnyá előlépett Varga Zsolt helyére Nyéki Balázst, aki egyelőre tarol az FTC élén: szombaton a Bajnokok Ligája-serleg, valamint a hazai bajnoki és kupaarany után megszerezte az Európai Szuperkupát is. A sikersorozatról Nyíri Zoltánnak, a Ferencváros ügyvezető alelnökének egy lehetséges további győzelem jutott eszébe.

– Megnyertük a kupát, a bajnokságot, a BL-t, a Szuperkupát, ennél talán kevés erősebb jelentkezés van a januári Év sportolója gálára, az év csapata díjra – hangsúlyozta a sportvezető.

Amikor a Ferencváros pólósai legutóbb, 2019-ben megnyerték a Bajnokok Ligáját, akkor meg is nyerték az elismerést. Ahhoz az évhez hasonlóan 2024-ben is akad riválisként egy másik BL-győztes együttes itthon, a Győr női kézilabdacsapata.

Négy magyar csapat a Bajnokok Ligája főtábláján

A múlt hét végén rendezték a női Bajnokok Ligája selejtezőit. A Ferencváros hibátlan teljesítménnyel, míg a Dunaújváros és a BVSC három győzelemmel és egy vereséggel továbbjutó helyen zárt csoportjában, az Eger és a III. Kerület viszont nem jutott fel a főtáblára. Az UVSE alanyi jogon, selejtező nélkül helyet kapott a Bajnokok Ligája csoportkörében, amelyben összesen tizenhat csapat vesz részt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.