Jansen eltökélt, vissza akar vágni a Ferencváros

A Tottenham Hotspur elleni mérkőzés után újabb nehéznek ígérkező találkozó vár a Ferencvárosra. Az NB I címvédője és éllovasa az előző idény ezüstérmesével, a 9. fordulót még a harmadik helyen megkezdő Paks vendége lesz.

2024. 10. 06. 6:40
Pascal Jansen győzelemre akarja vezetni a Ferencvárost Pakson
Pascal Jansen győzelemre akarja vezetni a Ferencvárost Pakson Forrás: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros az előző idényben sokáig a Paks hátát nézte, de a lényeg, hogy a bajnokság utolsó fordulója végén ki áll a tabella élén, az a csapat pedig az FTC volt. A tolnaiak tehát az NB I-ben nem tudták maguk mögött tartani a fővárosiakat, egy nagy győzelmet azért arattak ellenük: május közepén a Magyar Kupa döntőjében hosszabbítás után győzték le őket, méghozzá úgy, hogy a Paks sokáig emberhátrányban játszott. A sokáig nem elírás, hiszen a meccset mindkét csapat tíz emberrel fejezte be.

Azóta nem csapott össze egymással a két gárda, így a Fradi nyáron kinevezett vezetőedzőjének, Pascal Jansennek ez lesz az első mérkőzése a Paks ellen. De a közelmúlt történéseivel ő is tisztában van, így nagyon készül a vasárnap 18 órakor kezdődő találkozóra.

– Tudom, hogy van miért visszavágnunk ellenfelünknek, amely megnyerte a legutóbbi kupadöntőt. Fontos, hogy folytassuk a jó sorozatunkat a bajnokságban. Biztos vagyok benne, hogy nehéz mérkőzés vár ránk Pakson. Fizikális meccsre, sok párharcra számíthatunk. A célunk, hogy megszerezzük a győzelmet, szeretnénk megőrizni hibátlan mutatónkat – idézi a Fradi.hu a holland edzőt, aki reméli, hogy a csapata ugyanolyan mentalitással, győzelemre éhesen lép pályára, mint azt csütörtökön a Tottenham Hotspurrel szemben 2-1-re elveszített El-mérkőzésen tette. 

A Tottenhamtól kikapott a Ferencváros, most javítanának Dibuszék
A Tottenhamtól kikapott a Ferencváros, most javítanának Dibuszék. Fotó: Csudai Sándor

Pakson nem megy a Ferencvárosnak

Szükségük is lesz a zöld-fehéreknek a jó teljesítményre, hiszen a Paks az említett kupadöntőn kívül is többször tört borsot a Fradi orra alá. 

Ha csak a 2023 eleje óta lejátszott hat meccset vesszük figyelembe, mindkét csapatnak három-három győzelem jutott az egymás elleni mérkőzéseken. Ferencvárosi fölényről tehát egyáltalán nem lehet beszélni, főleg nem idegenben, egy-egy 3-2-es vereséggel záródott Dibusz Dénesék legutóbbi kettő tolnai kiruccanása.

Ahogy azt Jansen is említette, a címvédőnek eddig hibátlan a mérlege az NB I-ben, de a Paks is az élmezőnybe tartozik, a 9. forduló előtt a harmadik hely illette meg. És a Fraditól sem ijed meg.

– Ami a hazai pályát illeti, nem lehet más célunk, mint a győzelem, attól függetlenül sem, hogy ellenfelünk toronymagasan kiemelkedik a mezőnyből – nyilatkozta a Paks honlapjának Windecker József. – Hiba lenne arra alapozni, hogy a Fradi hét közben még a Tottenham ellen is pályára lép, néha jobb meccsritmusban maradni a hét közepén is. Ezt egyébként mi is megtapasztalhattuk, persze van olyan időszak, mikor átcsap, és sok lesz a terhelés, de ez a Fradi esetében még nem mondható el. Olyan bő a kerete, hogy szinte mindegy, ki játszik, minőségben nincs nagy visszaesés. Nehéz találkozóra számítok tehát, viszont semmi vesztenivalónk nincs, fel kell vállalnunk saját magunkat, és újra meglepetést kell okoznunk. Ha egyben a csapat, bárkit képesek vagyunk legyőzni.

NB I, a 9. forduló programja

Péntek:
Puskás Akadémia–Debrecen 1-0 (0-0), Pancho Aréna, 1000 néző, jv.: Rúsz. Gólszerző: Golla (89.)

Szombat:
Győr–Fehérvár 3-1 (2-1), ETO Stadion, 4138 néző, jv.: Pintér. Gólszerzők: Stefulj (9.), Gavric (12.), Boldor (93.), illetve Szabó B. (25., 11-esből)
MTK–Kecskeméti TE 3-1 (2-1), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2432 néző, jv.: Káprály. Gólszerzők: Kosznovszky (18.), Molnár R. (22.), Beriasvili (87.), illetve Lukács (13.)
Nyíregyháza–Diósgyőr 0-2 (0-1), Nyíregyháza, 8000 néző, jv.: Bogár. Gólszerzők: Edomwonyi (14.), Gera (46.)

Vasárnap:
ZTE–Újpest 15.30
Paks–Ferencváros 18.00

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.