Nem jött be a bunkerfoci, Máté Csaba magyarázkodik, zuhan a kiesőzóna felé a Debrecen

Néhány percen múlt csupán, de végül a Debrecen a Puskás Akadémia ellen is vesztesen hagyta el a pályát. Máté Csaba, a DVSC vezetőedzője a találkozó után elismerte, ezúttal a biztonságra igyekeztek helyezni a hangsúlyt, de ez sem vált be. A labdarúgó NB I 9. fordulójának végére a Loki akár a kiesőzónába süllyedhet.

2024. 10. 05. 7:48
Wojciech Golla
Wojciech Golla szerezte a Puskás Akadémia győztes gólját Forrás: Puskás Akadémia
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két gólgazdag, egyaránt 3-2-re végződött, pechesnek is mondható vereség után (előbb Nyíregyházán, majd odahaza az MTK ellen) Máté Csaba, miként utólag el is ismerte, a Puskás Akadémia ellen a biztonságra fektette a hangsúlyt. Néhány percen múlt csupán, hogy bevált a számítása. A felcsútiak végig nyomasztó fölényben játszottak, s a 89. percben csak feltörték a debreceni bunkert, Levi beadásából a lengyel Wojciech Golla fejelt az addig bravúrt bravúrra halmozó Megyeri Balázs hálójába.

Ezzel a találattal nyert 1-0-ra a Puskás Akadémia, azaz Máté Csaba irányításával a DVSC a harmadik mérkőzését is elvesztette. Persze úgy is fogalmazhatunk, a hazai játékosok hozzátették a magukét, hogy a csütörtökön magyar állampolgársági esküt tett edzőjük, Hornyák Zsolt örömét teljessé tegyék.

– Nagyon meglepett, hogy csak védekezni jött ide az ellenfél, nagyon nehéz volt megbontani. Féltem, hogy nem is sikerül, de a csapat megint megmutatta a tartását, nem először nyertük meg a végén a meccset – mondta ki őszintén Hornyák Zsolt, hogy mit gondol a találkozóról.

– Két vereség után érkeztünk, mindkét meccsen három gólt kaptunk, így az volt a terv, hogy kicsit biztonságosabbá tesszük a védekezésünket, így nem is tudott annyi helyzetet kialakítani a Puskás, mint szokott, illetve volt egy-két ellentámadásunk és lehetőségünk az ellenfél hibájából, ami gólt érhetett volna. Nekünk kifelé pattant a kapufáról, nekik befelé, de nem foghatjuk csak a szerencsére. Sajnálatos, hogy a játékosok ennyi munkát beletettek, és ez ponttal nem párosult – kesergett a találkozó után Máté Csaba.

A Puskás Akadémia a hatodik győzelmével pontszámban befogta a Ferencvárost, igaz, a címvédő két mérkőzéssel kevesebbet játszott, s a kilencedik fordulóban vasárnap Pakson vendégszerepel.

Ha a Győr és a Kecsekemét is nyerne, akkor a DVSC viszont a kiesőzónába csúszna vissza.

NB I, a 9. forduló programja

Péntek:
Puskás Akadémia–Debrecen 1-0, gólszerző: Golla (89.)

Szombat:
Győr–Fehérvár 14.30
MTK–Kecskeméti TE 17.00
Nyíregyháza–Diósgyőr 19.30

Vasárnap:
ZTE–Újpest 15.30
Paks–Ferencváros 18.00

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.