Újabb vereség, a Fehérvár nem bír kimászni a gödörből

Folytatódott a Győr jó és a Fehérvár rossz sorozata is. Előbbi 3-1-es győzelmet aratott hazai pályán a Vidi ellen a labdarúgó NB I 9. fordulójának szombati játéknapján.

2024. 10. 05. 17:20
A Győr négy mérkőzés óta veretlen
A Győr négy mérkőzés óta veretlen az NB I-ben Forrás: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aktívan kezdett a Győr, amely kimaradt nagy helyzet után, szögletet követően egy fejessel még az első tíz perc letelte előtt megszerezte a vezetést. Sőt, a 12. percben újabb gólt ért el a hazai csapat, Gavric lépett ki és lőtt a bal kapufa érintésével a vendég kapuba. Elsőre lest jelzett a bíró, de a VAR-elemzés során kiderült, hogy érvényes a gól. Sok győri helyzet alakult ki az első negyedórában, azután viszont valamelyest magára talált a nagyon határozatlanul kezdő Fehérvár. A szépítés Szabó Bálint tizenegyesével jött össze, melyet videós elemzés után ítélt meg a játékvezető, mert egy beadásnál a tisztázni igyekvő Bitri oldalba rúgta Stefanellit. Élénk maradt az iram az első félidő további részében is. 

Az MTI tudósítása szerint a szünet után is nagy volt a küzdelem, de kevesebb helyzet alakult ki, mint az első játékrészben. A Fehérvár próbált irányítani, nem tudott azonban nagyobb gondot okozni a győrieknek. A hajrában a vendégszurkolók kemény magja a hazai kapu mögött komoly petárdázásba kezdett. A végén a hazaiak egy gyors, pontos passzokkal végigvitt támadást eredményesen fejeztek be, ezzel bebiztosították a győzelmüket. 

Deian Boldor 93. percben szerzett találata: 

Így a Győr jó és a Fehérvár rossz sorozata is folytatódott. A hazaiak a második győzelmüket aratták, és négy mérkőzés óta veretlenek, míg a vendégek egymás után a harmadik bajnoki összecsapásukat veszítették el.


 

NB I, a 9. forduló programja

Péntek:
Puskás Akadémia–Debrecen 1-0, Pancho Aréna, 1000 néző, jv.: Rúsz. Gólszerző: Golla (89.)

Szombat:
Győr–Fehérvár 3-1 (2-1), ETO Stadion, 4138 néző, jv.: Pintér. Gólszerzők: Stefulj (9.), Gavric (12.), Boldor (93.), illetve Szabó B. (25., 11-esből)
MTK–Kecskeméti TE 3-1 (2-1), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2432 néző, jv.: Káprály. Gólszerzők: Kosznovszky (18.), Molnár R. (22.), Beriasvili (87.), illetve Lukács (13.)
Nyíregyháza–Diósgyőr 19.30

Vasárnap:
ZTE–Újpest 15.30
Paks–Ferencváros 18.00

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.