Újra ott van a Fradi, ahol zárni szeretné a Bajnokok Ligáját

Az FTC végig kiélezett mérkőzésen 28-26-ra legyőzte a Ljubljanát a női kézilabda Bajnokok Ligája hatodik fordulójában. A szlovének bizonyították, hogy idén is számolni kell velük, a Fradi talán a hosszabb kispadjának köszönhetően nyert. A magyar bajnoki címvédő a sikernek köszönhetően az élre állt az A csoportban, igaz, a Metz vasárnap visszaelőzheti, ha nyer Bukarestben.

2024. 10. 19. 17:35
GROS, Ana; BÖLK, Emily
Ana Gros nézi, ahogy Emily Bölk kapura tör Fotó: MTI/Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fradinál a kapuban Glauser kezdett, támadásban pedig Emily Bölk, már mint eleinte a német légiós szórta a gólokat. A hazai csapat 4-4 után elhúzott 7-4-re, de a Ljubljana szinte pillanatok alatt egyenlített 7-7-re. A vendégeknél a Győrtől hazatért Ana Grosra épült a támadójáték, de már a meccs elején leszűrhettük, massziv csapat a Krim, nem véletlenül állt az FTC-hez hasonlóan négy győzelemmel és egy vereséggel öt forduló után.

Az első félidő derekán Bölköt Dmitrijeva váltotta, s noha a német lövő is jól játszott, mégis minőségi csere volt, a szlovének nagyon nehezen bírtak az orosz játékossal. A Fradi újra nekilódult, 15-12-nél újra három gólt volt a különbség, de a Ljubljana tartotta magát, szünetre (16-14) semmi sem dőlt el. Böde-Bíró Blanka idővel beállt, fájlalhattuk viszont, hogy Simon Petra végig a kispadról nézte az első félidőt.

A folytatásban egyből egyenlített a Ljubljana, s 21-21-ig fej-fej mellett haladt a két csapat. Ekkor újra az FTC meglódult meg a visszaállt Bölk vezéreltével, aki végül a meccs legjobbjaként nyolc gólig jutott. 24-21 után végre négy lehetett volna az előny, de Lekics kihagyta a hétméterest. A vendégek az utolsó pillanatig nem adták fel, a Fradi-szurkolók csak akkor könnyebbülhettek meg, amikor Dmitrijeva tíz másodperccel a vége előtt bedobta a 28-26-as győzelmet jelentő gólt. 

Az FTC tehát visszavágott a tavalyi dupla vereségért és az élre állt a Bajnokok Ligája A csoportjában. Igaz, a Metz vasárnap visszaelőzheti, ha nyer a CSM Bukarest vendégeként.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.