Megvan a véleménye Gulácsi megosztó döntéséről a Lipcse edzőjének

Mint ismert, a magyar labdarúgó-válogatott első számú kapusa, a Bundesligában bombaformában védő Gulácsi Péter lemondta a nemzeti csapatban való szereplését az évből hátralévő Nemzetek Ligája-meccsekre, így a pénteki, Hollandia elleni találkozóra sem utazott haza, hanem a német klubjánál, Lipcsében készül. Gulácsi döntését az RB Leipzig edzője, Marco Rose kommentálta.

2024. 10. 09. 13:07
Gulácsi Pétert klubja sajtótájékoztatóján is kérdezték a magyar válogatottról. Forrás: rbleipzig.com/en
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gulácsi Péter meglepetésre maradt ki Marco Rossi soron következő, Hollandia és Bosznia-Hercegovina elleni NL-meccsekre kihirdetett keretéből, méghozzá a kapus saját kérésére. A 34 éves játékos azzal indokolta a döntését, hogy a tavalyi hosszú sérülése után örül annak, hogy újra remek formának örvend, ezt az állapotot viszont szeretné fenntartani, ezért jobban oda kell figyelnie magára. Magyarán túl soknak tartja a terhelést, a Lipcsével a Bundesliga mellett a Bajnokok Ligájában is véd, és szeretett volna egy kis pihenőt, ezért nem jött haza a válogatotthoz.

GULÁCSI Péter
Gulácsi Péter legutóbb a németek ellen öt gólt kapott a válogatottban (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A döntés nem példa nélküli a futball világában, a Manchester City sztárja, Kevin De Bruyne is felmentést kért a belga válogatottból, idehaza mégis szokatlan. Kapott is hideget-meleget Gulácsi a szurkolóktól a különböző fórumokon, miszerint cserben hagyta a válogatottat, mások pedig annak örülnek, hogy így végre eljön Dibusz Dénes ideje, és a Fradi kapusa átveheti a kezdő kapus szerepét Marco Rossi együttesében.

A Lipcse edzője Gulácsi döntéséről: Nem vagyok szomorú

Gulácsi eközben bombaformában véd a Bundesligában, a szezon eddigi hat bajnokiján ötször gólt sem kapott, amivel vezeti a bajnokság kapusrangsorát. A Lipcse edzője, Marco Rose természetesen nagyon elégedett a magyar kapussal, és most azzal kapcsolatban is megszólalt, hogy Gulácsi mellőzi a szereplését a válogatottban.

– Egészségügyi dolgokban nem akarok megnyilatkozni, Gulácsival kapcsolatban erről Freddy Gössling kapusedző az illetékes, én nem vagyok a terhelésmenedzsment szakértője – fogalmazott Rose. – Én annak örülök, hogy elkapja a kapura érkező labdákat. És egyáltalán nem vagyok szomorú azért, hogy most velünk maradt.

A Lipcse több válogatott játékosa nélkül folytatja az edzéseket a következő napokban, például Gulácsi egyik riválisa, Maarten Vandevoordt is a nemzeti csapattal készül, Belgiummal Olaszország ellen játszanak csütörtökön.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.