Messivel sem mentek semmire az argentinok, szenvedtek a brazilok

Folytatódtak a dél-amerikai világbajnoki selejtezők, mégpedig egy igencsak meglepő eredménnyel. A vb-címvédő argentinok annak ellenére nem tudták megszerezni a három pontot Venezuelában (1-1), hogy visszatért a válogatottba Lionel Messi. Kis híján Brazília is pórul járt Chilében, ám végül 0-1-ről fordítva a 90. percben begyötört találattal győzni tudtak a rivális otthonában.

2024. 10. 11. 8:34
Lionel Messi legutóbb a Copa América döntőjében játszott
Lionel Messi legutóbb a Copa América döntőjében játszott Fotó: MTI/EPA/CJ Gunther
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatódtak a dél-amerikai világbajnoki selejtezők, és a tabellát vezető, vb-címvédő Argentína fontos pontokat hullajtott el Venezuelában. Ráadásul mindezt úgy, hogy végre ismét pályára léphetett Lionel Messi, aki természetesen végig is játszotta a meccset. Messi még a nyári Copa América-döntőn szenvedett bokasérülést, azóta nem lépett pályára a válogatottban, klubcsapatába, az Inter Miamiba szeptember 15-én tért vissza. Azonban még az ő jelenléte is kevésnek bizonyult a sikerhez, ugyanis a 37 éves világsztr igencsak gyenge napot fogott ki önmagához képest.

A nagy esőzés miatt rendkívül vizes pályán az elnyűhetetlen hátvéd, Nicolas Otamendi egy lecsorgó labdát már a 13. percben a hazai kapuba juttatott, vezetést szerezve a vb-címvédőnek. A venezuelaiak ezt követően egyáltalán nem roppantak össze, egyre több veszélyes támadást vezettek az eltiltott Emiliano Martínez helyett védő Gerónimo Rulli kapujára, és a 65. percben siker koronázta az erőfeszítéseiket, ugyanis Salomón Rondón egy beívelés után megelőzte védőjét, és ragyogó mozdulattal a hosszúba csúsztatott. Ezzel Venezuela nagyon fontos pontot szerzett.

– Hosszú kihagyást követően léphettem ismét pályára a válogatottban, ám nem ilyen visszatérésről álmodtam. Ilyen talajon nagyon nehéz játszani, hiszen nem tudtunk egymás után kettőt passzolni egymáshoz. Még nem vagyok száz százalékos állapotban, de nagyon várom már, hogy újra Argentínában léphessek pályára – mondta Messi a meccs után a TyC-nek, utalva az oltóber 15-i, hazai környezetben, Blívia ellen megvívandó következő vb-selejtezőre.

Argentínával szemben a brazil válogatott igencsak nyögvenyelősen ugyan, de három ponttal távozott Chiléből, ráadásul úgy, hogy nélkülözte egyik legjobbját, a Real Madrid sérült csatárát, Vinícius Júniort. A brazil szövetségi kapitány, Dorival Júnior együttese nagyon rosszul kezdte a találkozót, ugyanis a hazaiak Eduardo Vargas fejesével már a 2. percben vezetést szereztek. Azonban aaz ötszörös világbajnok szerencséjére ezúttal a kezdőcsapatban kapott lehetőséget a Botafogo játékosa, Igor Jesús, aki az első félidő hosszabbításában egy remek csúsztatással egyenlített. A mérkőzés második félidejét végigszenvedték a brazilok, ám megint jött az utolsó perc, és ezúttal Luiz Henrique 15 méterről lőtte ki a hosszú sarkot, így Brazília nyert 2-1-re, és a megszerzett három ponttal feljött a tabella negyedik helyére.

A dél-amerikai vb-selejtezők további eredményei: Bolívia–Kolumbia 1-0, Ecuador–Paraguay 0-0.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.