Lamine Yamal megforgatta a kést a Real Madrid játékosai szívében

A Barcelona 4-0-ra győzött a Real Madrid otthonában az El Clásicón szombat este, és a katalánok harmadik gólját a 17 éves Lamine Yamal szerezte. A rangadón történelmet író tehetség ezek után még be is szólt a királyi gárdának.

2024. 10. 27. 10:34
Lamine Yamal a fogszabályozójával is hergelte a Real Madrid szurkolóit a gólja után. Forrás: Facebook / Fabrizio Romano
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden pillanatát kiélvezi a Barcelona annak, hogy kiütéses győzelmet aratott a Santiago Bernabéuban, és olykor talán kicsit el is szalad a ló a katalánokkal, amikor a padlóra küldött Real Madridba újra és újra belerúgnak. A negyedik gól után a Barcelona másodedzője a Real-kispad előtt ünnepelt, Gavi pedig egy nézeteltérés után alázta meg Vinícius Júniort a pályán. A sort Lamine Yamal meccs utáni nyilatkozata folytatta.

– A Real Madrid játékosai talán elfelejtették, hogy van egy jobb lábam is. Azt akkor használtam, amikor leginkább szükség volt rá – szúrt oda Yamal az ellenfélnek kárörvendően.

A gólja után ráadásul látványosan hergelte a Real-közönségét a fogszabályozójával, amelyet a Barca színeibe, gránátvörös-kékbe bújtatott az El Clásico előtt. Egyébként 17 évesen és 106 naposan ő lett az El Clásico történetének legfiatalabb gólszerzője.

Lamine Yamal bombaformában

Yamal bombaformában van, 11 bajnokin már öt gólja és hat gólpassza van, amivel máris túlszárnyalta az előző idénybeli teljes termését. Akkor 37 La Liga-meccsen összesen 10 gólt és gólpasszt jegyzett, most már 11 van neki.

– Mi vagyunk a világ legjobb csapata. Azt mondták, hogy csak átlagos csapatokat tudunk megverni. Most legyőztük 4-0-ra a Real Madridot a saját otthonában. Bizonyítottuk, hogy bárki ellen képesek vagyunk nyerni – jelentette ki Yamal.

Ha ő mondja… Elég csak megnézni, mit művelt a pályán a Real ellen:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.