Lamine Yamal a fogaival hergeli a Real Madrid szurkolóit az El Clásicón

Ma rendezik az idény első El Clásicóját, a Real Madrid–Barcelona rangadót a spanyol labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában. Carlo Ancelotti feje azért fájhat, hogy csapata hiányposztján kit állítson a katalánok bombaformában futballozó sztárjával, Raphinhával szembe, ugyanakkor bízhat a madridiak félelmetes „BMV” triójában. A Barcelona zsenije, Lamine Yamal a fogszabályozójával borzolja a kedélyeket a madridi meccs előtt.

2024. 10. 26. 5:45
Lamine Yamal így örült az első BL-góljának
Lamine Yamal így örült az első BL-góljának Forrás: X/FC Barcelona
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ki ne emlékezne a Real Madrid BBC néven elhíresült triójára, amelyet Karim Benzema, Gareth Bale és Cristiano Ronaldo alkotott. A BBC után most itt a BMV, amely Jude Bellingham, Kylian Mbappé és Vinícius Júnior hármasából áll össze, amely először „száguldhat” együtt az El Clásicón az FC Barcelona ellen. Bellingham és Vinícius már túl vannak néhány emlékezetes rangadón az ősi rivális ellen, a brazil már hét gólt lőtt a Barcának karrierje során, az angol pedig tavaly októberben például szenzációs duplával fordította és nyerte meg a Realnak a Barca elleni meccset 2-1-re. Mbappé nyári leigazolása azonban az ő szerepére is kihatott, erről Carlo Ancelotti beszélt a mai (21.00) El Clásico előtt.

A múlt hétvégén a Celta Vigo ellen Vinícius Júnior és Kylian Mbappé szerezték a Real Madrid góljait
Vinícius Júnior és Kylian Mbappé a Real Madrid két legveszélyesebb fegyvere. Fotó: X/Real Madrid C. F.

– Az előző idényben Bellingham döntő gólokat szerzett, amire nagy szükségünk volt, mivel elvesztettünk egy fontos csatárt Karim Benzema személyében. Most viszont nincsenek ilyen gondjaink, mivel van egy játékosunk, aki képes 45 gólra egy idényben – utalt Ancelotti Mbappéra.

Bellingham az előző La Liga-idényt 19 góllal zárta, a jelenlegi szezonban azonban hat bajnokin és összesen tíz tétmeccsen még nem talált be a kapuba. Ezzel szemben Mbappé máris nyolc gólt jegyez a Real Madrid színeiben, ebből hatot a La Ligában.

– Elégedettek vagyunk vele, mert gólokat szerez. Sem én, sem a csapat, sem pedig ő nem siettet semmit. Nyilvánvalóan lesz még jobb, mivel minden tulajdonsága megvan ahhoz, hogy még jobban teljesítsen – fogalmazott Mbappéról az olasz mester, aki a trió harmadik tagjáról, Viníciusról azt mondta, hogy biztos benne, idén ő nyeri az Aranylabdát.

Jobb a Flick-féle Barcelona, mint Xavié volt?

A Real hazai pályán, de hátrányból várja a Barcát, hiszen tíz forduló után a katalánok állnak a La Liga élén 27 ponttal, a madridiak 24-gyel követik őket. Ancelotti az ellenfél nyáron kinevezett edzője, Hansi Flick munkáját dicsérte: 

– A Barcának nagyon világos elképzelései vannak a játékról. Egy kicsit megváltoztatták a filozófiájukat, direktebbek lettek. Az elvégzett munkát nem szeretném összehasonlítani, mert a maga módján Xavi is remek munkát végzett. De ez egy másik Barcelona, amelyet viszont ugyanúgy tisztelünk, mint a Xaviét. A legjobbat kell nyújtanunk ellene.

A Barcelona támadósora hasonlóan erős, mint a Realé, sőt: Robert Lewandowski a 12 góljával vezeti a La Liga góllövőlistáját, és ott van az élmezőnyben Raphinha (5) és Lamine Yamal (4) is. Ami az utóbbit illeti, a 17 évesen 150 millió eurót érő zseni érdekes kiegészítőt csináltatott magának az El Clásicóra…

Yamal új fogszabályozója a Barcelona gránátvörös-kék színeiben pompázik, ami vélhetően nem fogja elnyerni a madridi közönség tetszését a Santiago Bernabéuban…

Raphinha megállítása kulcskérdés lehet

Ancelottinak fejtörést okozhat Raphinha megállítása is, aki ihletett formában futballozott a Bayern München elleni szerdai BL-meccsen, amelyen mesterhármast szerzett, de az egész ősszel a Barcelona egyik legjobbja: 13 tétmeccsen kilenc gólja és nyolc gólpassza van. A brazil balszélsővel szemben a Real Madrid Achilles-sarka áll a jobbhátvéd posztján, amely Dani Carvajal sérülése óta lyukas. Az elmúlt meccseken Lucas Vazquez játszott itt, aki azonban a Dortmund ellen szenvedett a BL-ben, és elképzelhető, hogy Ancelotti inkább Éder Militaót veti be jobbhátvédként Raphinha megfékezésére.

A Barcelona edzője, Flick szerényen fogadta dicséreteket, s bár a Bayern München edzőjeként neki is volt része nagy rangadókban, egyértelművé tette, hogy az El Clásico más kategória.

– Jó dolog, ha dicsérnek, de tudom, mi a feladatom. Ez pedig az, hogy eredményeket érjek el, és ez a cél a Real ellen is – jelezte Flick. – Az El Clásico az a meccs, amelyen a világon mindenki játszani akar. Ez egy nagybetűs klasszikus. A németországiak nem ugyanazok.

La Liga, 11. forduló, El Clásico: Real Madrid–Barcelona 21.00 (Spíler 2)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.