Máté Csaba szégyenről beszélt, a Loki szurkolói levetették a mezt a játékosokkal + videó

A Debrecen hazai pályán 5-0-ra kikapott a Pakstól a labdarúgó NB I 10. fordulójának első mérkőzésén. A találkozó közben és után a hazai szurkolók erőteljesen hangot adtak elégedetlenségüknek, tüntettek, amire Megyeri Balázs, a csapat kapusa azt mondta, csoda, hogy még kimennek a meccsekre ilyen eredmények után. Máté Csabával még nem szerzett pontot a Loki, ő most szégyenteljesnek nevezte csapata teljesítményét, arra a kérdésre pedig, hogy félti-e az állását, azt felelte, nem az ő személye a fontos.

2024. 10. 19. 17:21
MÁTÉ Csaba
Máté Csaba egészen más meccsre számított, sokszor talán ő sem értette, hogyan tudta a csapatát, a Debrecent lefutballozni a Paks a Nagyerdei Stadionban. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Katasztrofális vereséget szenvedett hazai pályán a Debrecen: a Paks magabiztos és megérdemelt 5-0-s győzelemmel utazott haza a Nagyerdei Stadionból. A két csapat között osztálynyi különbség mutatkozott ezen a mérkőzésen, és a DVSC így egymás után négy bajnoki mérkőzésen kapott ki, Máté Csabával a kispadon még egyetlen pontot sem szerzett. Nem véletlen, hogy már a 9. percben, az első paksi gól után felharsant a lelátón a „K…rva gyenge” rigmus, a lefújás után pedig hangosan tüntettek a debreceni szurkolók. Az M4 Sport elkezdte az interjúját Megyeri Balázzsal, a Loki kapusával, aki az öt kapott gól ellenére csapata legjobbja volt, amikor a háttérből hallatszott Dzsudzsák Balázs csapatkapitány üvöltése, hogy menjen ki ő is a szurkolók elé, mert a klub fontosabb, mint a tévé. A kapus ennek ellenére válaszolt a kérdésekre, amit így lehet összefoglani:

Megyeri Balázs hiába vetődött, Mezei Szabolcs lövése a hálóban kötött ki  Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

– A mai meccsen sem állt össze a védekezésünk. Sportemberek vagyunk, muszáj kiállnunk ilyenkor is a nyilvánosság elé. Nem könnyű meccs közben hallgatni a szidalmakat, de hetek óta jogos a kritika, az is csoda, hogy egyáltalán kijönnek a meccsre ebben az időszakban, rászolgálunk a bírálatra. Az a dolgunk, hogy felemeljük a fejünket; egymást segítve, nem pedig egymásra mutogatva tovább kell dolgoznunk. Sok van még hátra, de minél mélyebbre süllyedünk, annál nehezebb lesz kimásznunk belőle.

A saját sorsát nem tartja érdekesnek

Máté Csaba négyet cserélt a szünetben, ez sem segített, így eddig sikertelen a debreceni szerepvállalása. Mint ismert, szeptember 1-jén vette át a csapat irányítását.

– Az edző felelőssége az összeállítás. Ma nem sikerült eltalálni a megfelelő kezdőcsapatot, hiszen már az elejétől a Paks irányított, a második gól után pedig mintha feladtuk volna a meccset. Fel akartam rázni a csapatot a szünetben, de ez nem sikerült, az ellenfél növelte az előnyét, olyan szituációkból kaptunk gólokat, amelyeknek a megelőzését a mérkőzés előtt megbeszéltük. 

Szégyenteljes teljesítményt nyújtottunk, osztálykülönbség volt a két csapat között. Eddig elmondhattuk, hogy nüanszokon múltak a vereségek, de most nem így volt, megérdemelten nyert a Paks ezzel a különbséggel is.

 Engem rúgtak már ki úgy is, hogy  tíz meccsből kilencet megnyertünk, így a saját sorsom nem érdekes, nem az én szerepem a fontos, hanem az, hogy ez a tradícionális klub a méltó helyén legyen. 

Közben Dzsudzsák Balázs vezetésével a játékosok kiementek a B-közép elé, ám ott kínos perceket éltek át, mert a szurkolók leöntötték őket, és levetették velük a mezt.

A magyar foci továbbra is lázban tartja a fogadókat
A nemzetközi kupák mellett a hazai pontvadászat legalább annyira érdekes a fogadók körében, mint a BL vagy az EL. A futballszurkolók idén is találgatják, hogy lesz-e potenciális kihívója a Ferencvárosnak, és mely együtteseknek lesz lehetőségük kiharcolni a nemzetközi kupákban való részvételt. A fogadók szemüvegén keresztül nézve is izgalmas összecsapások várhatók a labdarúgó OTP Bank Ligában.  Fogadással kapcsolatos részletek itt!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.