Sallai Roland számain ámulnak törökök, máris klubrekorder a Galatában

Számokkal alátámasztott dicséretet kapott Sallai Roland a török sajtóban. A Galatasaray friss igazolása először játszott végig egy meccset az új csapatában, és most Törökországban főleg a fizikai erejét méltatják, hiszen tizenhárom párharcot nyert meg az Antalyaspor ellen. Sallai ezzel isztambuli klubrekordot állított fel a szezonban.

2024. 10. 22. 15:19
Sallai Roland is kivette részét bajnoki listavezető csapata szombati sikeréből. Forrás: facebook.com/Galatasaray
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint beszámoltunk róla , Sallai Roland végigjátszotta a Galatasaray legutóbbi török bajnokiját az elmúlt hétvégén, és tevékeny részese volt az Antalyaspor elleni 3-0-s győzelemnek, a vezető gól előtt például ő harcolta ki a szögletet. A magyar válogatott támadó először volt végig a pályán az isztambuli klubban, mióta szeptemberben Törökországba igazolt a német Freiburgból.

Ahead of Galatasaray v Antalyaspor - Turkish Super Lig
Sallai Roland fizikai erejét dicsérik Törökországban. Fotó: Hakan Akgün

Sallai teljesítménye világsztár csapattársát, Victor Osimhent is lenyűgözte, aki üzent a magyar szélsőnek, akinek a közösségi oldala a háromszorosára nőtt néhány hét alatt, amióta a Galatasaray játékosa. Most pedig a török sajtóban dicsérik Sallai legutóbbi teljesítményét, az egyik legnagyobb helyi sportoldal, az Ntvspor.net írta meg, hogy a 27 éves futballista nagyszerű munkát végzett a meccsen.

Főleg a fizikai erejét dicsérik, s mint írják, Sallai 13 párharcot nyert meg az Antalyaspor ellen, amivel a szezon eddigi legjobb bajnoki teljesítményét nyújtotta a Galatában e tekintetben. Azt is megjegyzik, hogy hatvanszor ért labdához a meccsen, és kilencszer labdát szerzett, így látványosan hozzájárult csapata védekezéséhez.

Sallai eddig négy mérkőzésen összesen 175 percet játszott a Galatasaray mezében, gólja és gólpassza egyelőre nincsen. Csapata következő meccsén, szerdán a svéd Elfsborg ellen az Európa-ligában nem léphet pályára, mert a regisztrációs időszak lezárulta után igazolták le.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.