Szoboszlai barátja megnyerte a fogadást, aggódhatnak a Liverpool szurkolói + videó

A magyar labdarúgó-válogatott Hollandia elleni mérkőzésének utolsó pillanataiban Szoboszlai Dominik lőhetett szabadrúgást a győzelemért, de nem talált kaput. A mérkőzés szempontjából kisebb volt a tét Szoboszlai liverpooli barátjának: Trent Alexander-Arnold viszont egy fogadást is nyert azzal, hogy szabadrúgásból bevette Finnország kapuját. Volt olyan Liverpool-játékos is a Nemzetek Ligája B2-es csoportjában, aki kevésbé szép jelenet miatt került a középpontba.

2024. 10. 14. 12:23
Trent Alexander-Arnold angol válogatott Nemzetek Ligája Liverpool Szoboszlai barátja
Alexander-Arnold megcsinálta: Szoboszlai liverpooli barátja szabadrúgásgólt lőtt Fotó: AFP/Jonathan NACKSTRAND
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetek Ligája vasárnapi góljai közül az UEFA X-oldala Trent Alexander-Arnold szabadrúgásból szerzett találatát emelte ki. Szoboszlai Dominik liverpooli jó barátja a szép góllal megduplázta az angol válogatott előnyét, amely végül 3-1-es győzelemnek örülhetett Finnországban.

Görögország Írország Nemzetek Ligája Szoboszlai Liverpool Caoimhin Kelleher baki
A Liverpool kapusa, Kelleher már hiába próbálja helyre hozni a Görögország elleni hibáját. Fotó: Reuters/Yannis Halas

A szokatlan pozícióban szereplő Alexander-Arnold góljával egy fogadást is megnyert. – A szabadrúgás előtt viccelődtem Trenttel: ha ezt belövöd, adok neked ötszáz fontot, erre ő bevágta a felső sarokba – árulta el Alexander-Arnold találatáról Jack Grealish, aki szintén gólt szerzett a Finnország elleni meccsen.

Ha a Liverpool lehetséges szabadrúgáslövőit nézzük, Alexander-Arnold ezúttal lepipálta Szoboszlai Dominiket, utóbbi Hollandia ellen a mérkőzés utolsó pillanataiban győztes gólt szerezhetett volna, de szabadrúgásból nem találta el a kaput.

A gyönyörű találata ellenére Alexander-Arnold kapott kritikát is: Roy Keane, a Manchester United legendája szerint a Liverpool futballistája nem tud védekezni. – Ha valaki nézte a meccset, azt gondolhatja, hogy jobbhátvédként sem játszott soha – mondta Keane Szoboszlai liverpooli barátjáról, aki a finnek ellen a védelem bal oldalán játszott.

A Nemzetek Ligája B2-es csoportjának másik meccsén a Liverpool ír kapusa, Caoimhín Kelleher gólt ajándékozott a görögöknek, amikor a hajrában nemes egyszerűséggel Mantalosznak passzolta a labdát.

Kelleher bakija miatt aggódhatnak Liverpoolban, mert ugyan az ír kapus általában csere a Vörösöknél, de a következő hetekben Alisson sérülése miatt vélhetően főszerep hárul rá.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.