Megvan Griezmann és Mbappé utódja, aki kivezeti a franciákat a Bozsik Arénában

Három Nemzetek Ligája-találkozót is játszanak a héten Budapesten. Ezek egyike az Izrael−Franciaország találkozó, amelyet a Bozsik Arénában rendeznek. Didier Deschamps, a francia válogatott szakvezetője bejelentette, hogy Antoine Griezmann és Kylian Mbappé hiányában Aurélien Tchouaméni lesz az új csapatkapitány.

2024. 10. 09. 12:20
Aurélien Tchouaméni 
Aurélien Tchouaméni, a Real Madrid 24 éves játékosa a francia válogatott új csapatkapitánya Forrás: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nekünk természetesen a pénteki Magyország–Hollandia mérkőzés a legfontosabb a Nemzetek Ligája most következő fordulójából, de több mint érdekes, hogy további két meccset is játszanak Magyarországon. Csütörtökön a Bozsik Arénában az Izrael−Franciaország, szombaton Zalaegerszegen pedig a Fehéroroszország−Észak-Írország találkozót rendezik meg.

Közismert, hogy a franciák két talán legnagyobb sztárjuk nélkül érkeznek Budapestre. Antoine Griezmann lemondta a válogatottságot , Kylian Mbappé pedig Kevin de Bruynéhez, Romelu Lukakuhoz és Gulácsi Péterhez hasonlóan erre az évre felmentést kért és kapott a Nemzetek Ligája-szereplés alól.

Kylian Mbappé, Aurélien Tchouaméni, frtancia válogatott
Kylian Mbappé és Aurélien Tchouaméni (Fotó: Getty Images)

Más kérdés, hogy például Gulácsi nyíltan kiállt és megindokolta, átmenetileg miért nem akar játszani a válogatottban, a franciák viszont gyenge magyarázkodással álltak elő. Didier Deschamps gyengébb edzettségi állapotával és játékhiánnyal indokolta Mbappé mellőzését, aki ezek után a Real Madridban kezdő volt a hét végén a Villarreal ellen 2-0-ra megnyert bajnoki. 

− Csapatkapitányként Mbappénak példaképnek kellene lennie a szurkolók előtt, de ő nem az. Kiderült, hogy az elköszönő Griezmann a valódi kapitányunk − fogalmazott epésen Fabien Bonnet, a francia válogatott vezérszurkolói csoportjának szóvivője a L’Équipe-nek nyilatkozva.

A francia szurkolók tehát Griezmannt sírják vissza, friss hírként viszont azzal kell megbarátkozniuk, hogy Aurélien Tchouaméni az új csapatkapitány, akire Ibrahima Konaté (Liverpool) és Jules Koundé (Barcelona) előtt esett a választás.

További csavar az ügyben, könnyen lehet, hogy az előttünk álló két Nemzetek Ligája-forduló közül Tchouaméni csak Izrael ellen játszik csütörtökön, vasárnap Belgium ellen tehát ismét újabb csapatkapitányt avatnak a franciák.

Ennyit a hagyománytiszteletről napjaink labdarúgásában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.