A Barcelona simán bevette Budapestet az erőtlen Fradi ellen

Ami Torinóban sikerült a Juventus ellen, a Puskás Arénában nem ment a tartalékos Barcelonával szemben. A Ferencváros nem tudta tartani a lépést a katalán sztárcsapattal, amely Budapesten könnyed, 3-0-s győzelmet aratott a Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, szerdán.

2020. 12. 02. 22:53
FTC_Barcelona
Ferencváros Barcelona labdarúgás Bajnokok Ligája Nemzeti Sport Török Attila Fotó: Török Attila Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem így képzeltük. Amikor kiderült, hogy a Ferencváros december 2-án a Barcelonát fogadja a Bajnokok Ligájában, Lionel Messit vártuk, csontig hatoló hideget a stadionba és forró hangulatot a lelátókra. Ebből csak a mínuszok érkeztek meg a mérkőzésre, a hatszoros aranylabdás el sem utazott Budapestre, hiszen a katalánok továbbjutása a nyolcaddöntőbe már korábban eldőlt, a Puskás Arénában pedig csak a gépészeti berendezések zúgását lehetett hallani, amikor a csapatok kivonultak a bemelegítéshez, egyébként tökéletes csend honolt az üres stadionban.

Térdre kényszerült a Fradi Griezmann és a Barcelona előtt – Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Amikor a Barcelona játékosai elkezdtek nyújtani a pályán, hiába is kerestük volna a csapat legnagyobb sztárjait, ugyanis Messi mellett Philippe Coutinho, illetve a sérült Gerard Piqué és Ansu Fati sem jött el Budapestre, Frenkie de Jong pedig a cserék között kapott helyet, így a klub hat legértékesebb labdarúgója közül egyedül kezdett a Fradi ellen. Ronald Koeman együttese így állt fel: Neto – Dest, Mingueza, Lenglet, Alba – Pjanić, Busquets – Trincão, Griezmann, Dembélé – Braithwaite.

A Ferencvárosnál Szergej Rebrov kitartott a múlt héten Torinóban csaknem sikerre vezetett ötvédős felállás mellett, és mindössze két helyen változtatott a Juventustól csak a hosszabbításban bekapott gól miatt 2-1-es vereséget szenvedett kezdőjén: Lovrencsics helyére Botka, Zubkovéra Isael került. A Dibusz – Botka, Blažič, Frimpong, Dvali, Heister – Sigér, Somália – Isael, Tokmac, Uzuni tizeneggyel kezdték a meccset a zöld-fehérek.

Bármennyire is tartalékos volt a Barcelona, nem spórolt az első félidőben. Alig-alig volt a Fradinál a labda, az ötödik percben pedig Braithwaite úgy csapkodta a földet, miután Dest jobb oldali beadása után a rövidre érkezve mellé lőtt, mintha a BL-döntőben hagyott volna ki egy nagy helyzetet. A Barcelona a 14. percben váltotta gólra a fölényét, amikor az előző helyzet tükörképe szerint Alba adott be balról, Griezmann pedig gyönyörű mozdulattal sarkazott Dibusz kapujába, amit az előttünk helyet foglalt katalán rádiós olyan eksztázisban közvetített le, hogy kisebb szívinfarktustól féltettük.

Nem mondhattuk, hogy a bekapott gól megfogta a Ferencvárost, mert addig sem találta a ritmust, ráadásul a 20. percben már Braithwaite is betalált egy újabb bal oldali beadás után. A dán harmadszor volt kezdő a Barcelonában az idényben, és mindannyiszor gólt szerzett. Ezúttal egy tizenegyest is kiharcolt, miután lefutotta Frimpongot, aki már csak felrúgni tudta őt, a büntetőt pedig a nemrég még gólpasszt adott Dembélé értékesítette a 28. percben. A Fradi messze elmaradt a torinói teljesítményétől az első játékrészben.

Szünet után végre veszélyeztetett a Fradi, az 50. percben Tokmac lövését blokkolták, a lepattanóból Sigér tekert a kapura ígéretes helyzetből, de célt tévesztett. A túloldalon Dembélé forgatta meg a fél hazai védelmet, majd az oldalhálóba tüzelt. Csendesen csordogált a meccs, a Barcelona megelégedett a biztos előnnyel, a Ferencváros pedig nem tudta átvenni az irányítást. Rebrov többször idegesen rázta a fejét, de csak a 64. percben próbált először cserével belenyúlni a meccsbe, amelynek eredménye már nem változott. Közben a Juventus is simán legyőzte a Dinamo Kijevet, így a magyar és az ukrán bajnok egymás ellen dönthet az Európa-ligás folytatást érő harmadik helyről a jövő héten. Csak ennek lehetett örülni a Puskás Arénában, a Fradi utolsó hazai BL-meccsén. Tényleg nem így képzeltük.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló, G csoport:

Ferencváros–Barcelona 0-3 (0-3). Gól: Griezmann (14.), Braithwaite (20.), Dembélé (tizenegyesből – 28.)

Juventus–Dinamo Kijev 3-0 (1-0). Gól: Chiesa (21.), Ronaldo (57.), Morata (66.)

A csoport állása:

1. Barcelona 15 pont

2. Juventus 12

3. Dinamo Kijev 1

4. Ferencváros 1

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.