Nem ment el Kloppék esze, de ők is a győzelemre törnek a BL-ben

A várakozásoknak megfelelően a Liverpool és a Paris Saint-Germain ünnepelhetett továbbjutást szerda este a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Előbbi az RB Leipziget búcsúztatta, utóbbi a Barcelonával bánt el a nemzetközi kupasorozat nyolcaddöntőjében. Jürgen Klopp elégedett volt a látottakkal, Julian Nagelsmann pedig elismerte, az angol csapat rászolgált a továbbjutásra.

Magyar Nemzet
2021. 03. 11. 7:17
Klopp, Anfield, Puskás Aréna
Jürgen Klopp, az FC Liverpool vezetõedzõje a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjében játszott FC Liverpool-RB Leipzig visszavágó mérkõzés kezdete elõtt a Puskás Arénában 2021. március 10-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem véletlenül figyelmeztettek arra a lipcseiek, hogy a Bajnokok Ligája teljesen más sorozat, mint a Premier League, és az Angliában botladozó Liverpoolt nem lehet lebecsülni. Ezt szerda este igazolta az angol együttes, amelynek továbbjutása egy percig sem forgott veszélyben, így Jürgen Kloppnak sem lehetett oka panaszra.

– Nagyon jól teljesítettünk ma, és erre szükség is volt. Kiválóan védekeztünk, és a támadótriónk is jól dolgozott együtt, bár kihagytak néhány ziccert az első félidőben. A mai meccs érzékletes ábrázolása az idényünknek. Jól játszunk, helyzeteket hozunk létre, hogy aztán elpuskázzuk a többségüket – vélekedett a Liverpool menedzsere.

A német arról is beszélt, milyennek látja csapata esélyeit a végső győzelemre.

– Azért indul mindegyik csapat a Bajnokok Ligájában, hogy megnyerje azt. Persze nekünk sem ment el az eszünk, és én sem akarok címlapsztorikat gyártani a reményeinkről. Meglátjuk, ki lesz az ellenfelünk a következő körben, de nehéz meccsek várnak ránk, akárkit is sorsolnak mellénk. A Premier League-ben nem voltunk mostanában jó passzban, de lesz még néhány mérkőzésünk, hogy feljavuljunk, és ez segíthet majd bennünket a Bajnokok Ligájában is – tette hozzá Klopp.

Jürgen Klopp azt látta a csapatától, amit szeretett volna
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Honfitársa, Julian Nagelsmann elárulta, miben múlták felül tanítványait az angolok.

– Az első félidőben nem játszottunk jól. A Liverpoolnak három nagy helyzete is volt, a szerencsének köszönhettük, hogy egyiket sem használta ki. Az angolok támadósora és középpályája között nem volt terület, a védelem mögött volt leginkább, oda szerettük volna bejátszani a labdát, de túl lassúak voltunk, a Liverpool pedig jól lefülelte a hosszú átadásokat. A széleken szerettünk volna még létszámfölényes helyzeteket kialakítani, de ezt sem sikerült megvalósítani az első félidőben – magyarázta a lipcsei mester. – A második játékrészben az ellenfél kihasználta a helyzeteit, szerzett két gólt, bennünk pedig már nem volt annyi, hogy visszajöjjünk. Sajnáljuk, de a Liverpool ma jobb volt, nekünk pedig marad a Bundesliga és a Német Kupa, de remélem, jövőre visszatérünk.

JÓ SZÁJÍZZEL TÉRHETNEK HAZA

A másik szerda esti nyolcaddöntőben hiába próbálta meg a lehetetlent a Barcelona, végül csak 1-1-es döntetlent ért el a Paris Saint-Germain vendégeként, és ezzel kiesett a Bajnokok Ligájából. Ronald Koemannak a búcsú nem szegte kedvét, a mérkőzés után dicsérő szavakkal illette fiait.

– Kiestünk, de jó szájízzel térhetünk haza. Voltak lehetőségeink arra, hogy megnehezítsük az ellenfelünk dolgát. Kiválóan játszottunk az első félidőben, fölényben voltunk. Többet érdemeltünk, legalább 2-1-es vezetést a szünet előtt. Akkor egészen más lett volna a helyzet – jelentette ki a katalánok trénere.

előbb gyönyörű gólt szerzett a párizsiak ellen, később viszont büntetőt hibázott. Mégsem a pályán mutatott teljesítménye, hanem a szélső jövője került szóba a találkozót követően.

– Leónak is látnia kell, hogy a csapat egyre jobb és jobb. A változtatások beváltak, fiatal játékosokat hoztunk a csapathoz. Messinek nem lehetnek kétségei az együttes jövőjét illetően. Azt pedig, hogy hol folytatja, neki kell eldöntenie, senki sem segíthet neki ebben – mondta Koeman.

A Barcelona és Messi kiesésével az is eldőlt, hogy a 2004/05-ös idény óta először fordul elő, hogy sem az argentin játékos, sem nem lesz ott a BL negyeddöntőjében. A portugál labdarúgó kedden köszönt el a kupasorozattól.

– Nem tudom, hogy Leo ideges lesz-e emiatt. Ez sajnálatos, mivel két remek futballistáról van szó, de el kell fogadni a történteket – húzta alá a holland.

Pochettino vigasztalja Lionel Messit
Fotó: EPA/Yoan Valat

Mauricio Pochettino felfedte, a PSG játékosai sokat küszködtek a Barcelona ellen.

– Túlgondoltuk az első félidőt, túl sokat gondoltunk a továbbjutásra, mondtam a játékosaimnak a szünetben, hogy ne tegyék ezt. Azt kértem tőlük, hogy inkább játsszanak. Nem voltam elégedett, ezt nem is rejtettem véka alá. Nagyon megszenvedtünk az első félidőben, problémáink voltak az első passzokkal. Ez egyfajta pszichológiai teszt volt a számunkra, mert az emberek túl sokat beszéltek a múltról. A második félidőben aztán már egy egészen más arcunkat mutattuk. Megesik az ilyen, és a legfontosabb mégiscsak a továbbjutás. Száműzni kell a fejünkből a negatív gondolatokat! – figyelmeztetett a Paris Saint-Germain vezetőedzője.

BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉSEK:

Liverpool–RB Leipzig 2-0 (0-0)

Továbbjutott a Liverpool 4-0-s összesítéssel.

Paris Saint-Germain–Barcelona 1-1 (1-1)

Továbbjutott a Paris Saint-Germain 5-2-es összesítéssel.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.