Lionel Messi a fiával ment el szavazni a Barcelona új elnökére

Reggel 9 óra óta zajlik a Barcelona elnökválasztása. A három jelölt már a délelőtt voksolt, és mindannyian üdvözölték, hogy nagy a részvételi arány. Kevéssel dél előtt Lionel Messi, a kampány egyik legfontosabb kérdése is leadta a szavazatát, a kisfiával Thiagóval jelent meg a Nou Campban.

Magyar Nemzet
2021. 03. 07. 13:20
null
Lionel Messi és a fia, Thiago a stadion lelátóján a szavazást követően Forrás: Facebook/leomessi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barcelona vasárnap elnököt választ. A 110 290 tag voksolhat a klub új vezetőjére reggel 9 óra óta, és a főszereplők már délelőtt tiszteletüket tették a kijelölt hat szavazóirodában. A katalánok történetében először – a járványra való tekintettel – levélben is lehetett szavazni, és ezzel a lehetőséggel 20 663-an éltek is.

Az AS nevű portál szerint a három jelölt közül elsőként Joan Laporta voksolt, már 10 óra előtt megjelent az egyik helyszínen. A klub története legfontosabb napjának nevezte ezt a vasárnapot, és arra biztatta a tagokat, hogy vegyenek részt a szavazáson:

– A magas részvétel egyértelmű jele annak, hogy a klub életben van, és sokan ezt már a levélben történő szavazással bebizonyították. Szeretnék köszönetet mondani az önkénteseknek, az alkalmazottaknak, a klub összes tagjának, akik lehetővé teszik, hogy ez a történelmi jelentőségű szavazás a rendkívüli körülmények dacára magas részvétellel megrendezhető.

 

és a fia, Thiago a stadion lelátóján a szavazást követően
Fotó: Facebook/leomessi

 

A Camp Nou kijáratánál Laportától megkérdezték, hogy holnap felhívja-e Messi apját, Jorge Messit a választások megnyerése esetén. A legesélyesebb elnökjelölt erre ezt felelte: „Holnap? Hosszú az éjszaka…”

Toni Freixa szavazott másodszor a jelöltek közül, ő is arról beszélt, hogy büszkeségre ad okot ez a nap, a demokrácia ünnepe, és ő is megköszönte a szervezők munkáját.

– A Barcelona képes átélni jobb vagy rosszabb helyzeteket, de mindig van ok a boldogságra, és nem csak akkor, amikor sorra nyerjük a címeket. A Barça számára nagyon fontos, hogy az új elnöknek legyen legitimitása, ezt a lehető legnagyobb részvétel adja meg a számára.

Victor Font utoljára szavazott a címre kandidálók közül, kevéssel dél előtt toppant be a kijelölt helyiségbe. Elsősorban arról beszélt, hogy nincs igazi favorit, sokan szavaznak, és ez jó a klubnak.

 

Lionel Messi is szavazott

A három jelölt kampányának egy közös pontja van: Lionel Messit meg kell tartani. A hatszoros aranylabdás argentin futballista 11 óra 45 perckor az egyik fiával, Thiagóval együtt érkezett, megelőzve a csapat többi ászát. A jelenlévő szurkolók arra biztatták, hogy maradjon a nyáron lejárt szerződése után is, és az elnökjelöltek ugyanilyen üzenetet hallhattak, amikor beléptek az épületbe.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.