A dánok még visszatáncolhatnak a szakadék széléről

Hollandia és Belgium már bebiztosította a helyét a kieséses szakaszban, azonban a két sztárcsapat mögött még kiadó egy-egy automatikus továbbjutást érő hely a B és a C csoportban is. Előbbiért még Oroszország és Finnország, sőt az eddig pont nélkül álló Dánia is versenyben van. A C jelű négyesben Ukrajna és Ausztria egymással küzd meg a második helyért, azonban Észak-Macedónia válogatottja már menthetetlen helyzetben van a labdarúgó Európa-bajnokságon.

Magyar Nemzet
2021. 06. 21. 11:05
De Bruyne
De Bruynét (fehérben) ugyan nem tudták megállítani a dánok, de még nincs minden veszve a számukra Fotó: MTI/EPA/ Reuters pool/Wolfgang Rattay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazai pályán játszó Dánia válogatottja nem szerepelt eddig rosszul az Európa-bajnokságon, mégis két vereség és emiatt nulla pont áll a neve mellett a csoportkör utolsó fordulója előtt. Az északiak a kis híján végzetes rosszulléte miatt sajnos felejthetetlen nyitómeccsüket 1-0-ra veszítették el az Eb-újonc Finnországgal szemben, Belgium ellen pedig vezettek is, de végül kikaptak a torna egyik fő esélyesétől.

Mindezek ellenére még nem veszett el minden reményük a továbbjutásra, ugyanis a B csoport második helyén tanyázó Oroszországot még elkaphatják, amennyiben hétfő este legyőzik a szlávokat. Ebben az esetben pontegyenlőség állna fenn a két csapat között, és a továbbjutás szempontjából ilyenkor az egymás elleni eredmény rangsorol. A dánoknak viszont a második hely megszerzéséhez arra is szükségük van, hogy Belgium szívességet tegyen nekik, és nyerjen Finnország válogatottja ellen, miközben Lukakuéknak a döntetlen is megfelelne a csoportelsőséghez.

B csoport, a program, 3. forduló:

Finnország–Belgium 21.00 (M4 Sport)

Oroszország–Dánia 21.00 (Duna TV)

Az állás: 1. Belgium 6, 2. Oroszország 3, 3. Finnország 3, 4. Dánia 0

De Bruynét (fehérben) ugyan nem tudták megállítani a dánok, de még nincs minden veszve számukra
Fotó: MTI/EPA/ Reuters pool/Wolfgang Rattay

A másik, hétfő este reflektorfénybe kerülő csoportban egy tét nélküli és egy vérre menő mérkőzést rendeznek. A tét nélküli meccs Észak-Macedónia és Hollandia közt zajlik, előbbi már biztos kieső, utóbbi pedig már megszerezte a csoportelsőséget, így egyiküknek sem kell hajtania. Persze nem elhanyagolható szempont, hogy az északmacedónok még nem szereztek pontot az Európa-bajnokságok történetében, és ezen szeretnének változtatni.

Az Ukrajna–Ausztria összecsapásnak viszont nagy a tétje, hiszen a csoportkör lezárulta előtt mindkét csapat három-három ponttal áll, ráadásul a gólkülönbségük is megegyezik: mindkettejüknek nulla. A győztes tehát mindent (azaz a második helyet) visz, de Ukrajnának a döntetlen is elég lenne a továbbjutáshoz.

C csoport, a program, 3. forduló:

Észak-Macedónia–Hollandia 18.00 (Duna TV)

Ukrajna–Ausztria 18.00 (M4 Sport)

Az állás: 1. Hollandia 6, 2. Ukrajna 3, 3. Ausztria 3, 4. Észak-Macedónia 0

….

Kövesse a magyar válogatott szereplését és az Európa-bajnokságot ITT!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.