Hollandia nyerte a parádés gólok összecsapását + videó

Kétgólos előnyt herdált el a holland labdarúgó-válogatott Ukrajna ellen, végül mégis 3-2-re nyert egy kései fejesgólnak köszönhetően az Európa-bajnokság C csoportjának vasárnap esti mérkőzésén.

Magyar Nemzet
2021. 06. 13. 23:06
Ukrajna Hollandia
Netherlands' midfielder Georginio Wijnaldum (C) celebrates with teammates after scoring the first goal during the UEFA EURO 2020 Group C football match between the Netherlands and Ukraine at the Johan Cruyff Arena in Amsterdam on June 13, 2021. (Photo by Peter Dejong / POOL / AFP) Fotó: Europress/AFP/Peter Dejong
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A találkozó kezdetén futószalagon érkeztek a holland támadások, de Heorhij Buscsan remekül állta a sarat a kapuban, bravúrok sorát mutatta be az első félidőben. A Kijev hálóőrének lehetett hálás a vendéggárda, hogy 0-0 volt az állás a szünetben.

A második játékrészben viszont már ő sem tudott mit kezdeni a hazaiak rohamaival, és a félidő elején hat perc alatt kétszer is kapitulált. Az 52. percben Buscsan Denzel Dumfries beadását ütötte ki rossz helyre, és a második hullámból érkezett Gini Wijnaldum távolról bevágta a kipattanót jobb felsőbe. (1-0) Az 58. percben újra Dumfries okozott zavart a vendégek kapuja előtt, ezúttal Wout Weghorst csapott le a kipattanóra, és duplázta meg Hollandia góljainak a számát. (2-0)

Wijnaldum gólja:

 

Weghorst találata:

 

Az ukrán válogatott a bekapott gólok hatására sem tudott megújulni, éppen ezért derült égből villámcsapásként érhette a hollandokat, hogy vendégeik a 75. percben előbb szépítettek, majd négy percen belül kiegyenlítettek. Különösen az első, Andrij Jarmolenko találata sikerült emlékezetesre: a West Ham szélsője tolt néhányat a labdát, majd a tizenhatos széléről a kapuba tekerte azt. (2-1)

Jarmolenko bombája:

Ez pedig Roman Jaremcsuk egyenlítő gólja (2-2):

 

De hiába az ukrán feltámadás, a végén mégis Hollandia ünnepelhetett: Dumfries a 85. percben egy fejesgóllal 3-2-re módosította az eredményt, és ezzel bebiztosította csapatának a három pontot.

 

A Ferencváros légiósa, Olekszandr Zubkov is ott volt az ukrán válogatott kezdőcsapatában, de sérülés miatt mindössze tizenhárom percet tölthetett el a pályán, majd lecserélte őt Andrij Sevcsenko szövetségi kapitány.

Európa-bajnokság, C csoport:

Hollandia–Ukrajna 3-2 (0-0)

gólszerző: Wijnaldum (52.), Weghorst (58.), Dumfries (85.), ill. Jarmolenko (75.), Jaremcsuk (79.)

Kövesse nálunk a magyar válogatott szereplését és az Európa-bajnokságot ITT!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.