Fábiánné Kati néni is felfigyelt az Exatlon kajakos bajnokára

Szendy Lilla visszatért a korábbi életviteléhez, nap mint nap újra a Népszigetre jár, s folytatja sportpályafutását. Élvezte a Dominikán eltöltött két hónapot az Exatlonban, de azt mondja, valószínűleg akkor sem térne vissza a játékba, a műsorba, ha lehetősége nyílna rá. A 21 éves, 12-szeres magyar bajnok kiválóság kajakosként szép jövő előtt áll. Az edzője szerint Tokióba kevés esélye van kijutni, de Párizsban a csúcsra érhet. Két hónapra dominikai akadálypályákra és ügyességi feladatokra cserélte a kajakozást Szendy Lilla. A KSI SE 12-szeres magyar bajnoka számára véget ért az Exatlon Hungary, így visszatért edzőjéhez Mórocz Istvánhoz. Komoly ambíciói vannak a jövőre nézve, amiben erősítik Fábiánné Rozsnyói Katalin elismerő szavai is.

Magyar Nemzet
Forrás: MKKSZ2021. 02. 28. 12:30
null
Szendy Lilla nem bánta meg a dominikai kalandot
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Kettős érzés van bennem. Maga a játék része, azt hiszem, elég volt, és kerek a történet, a csapat azonban nagyon hiányzik. Sajnálom, hogy elszakadtam tőlük, de ha lenne lehetőségem visszamenni, akkor sem biztos, hogy igent mondanék – mondta a Magyar Kajak-kenu Szövetség honlapjának nyilatkozva Szendy Lilla, aki két hónapot töltött a Dominikai Köztársaságban zajló Exatlon Hungary extrém-sportrealityben, amelyet a nézők a TV2-n követhetnek továbbra is.

– Lelkileg még nem vagyok százszázalékos. Dominikán is sokat gondolkodtam a játékon, bizonyos dolgokat hogyan kellett volna másképp csinálnom. Ezen a hazaérkezésem óta is töröm magam. Újra itthon vagyok a családommal, ami nagyon sokat segít abban, hogy felejtsek és túllépjek a történteken

– ismerte el Szendy Lilla.

Szendy Lilla vacillált, hogy elfogadja-e a műsorban valós szereplést, hiszen így a téli felkészülést szinte teljesen kihagyta. Családjával közösen átbeszélve végül úgy döntött, belevág a kalandba, hiszen nem tudja, adódik-e még ilyen lehetőség az életében.

Szendy Lilla nem bánta meg a dominikai kalandot

– Nagy rajongója vagyok a műsornak, rendszeresen néztem a korábbi évadokat, és vágytam arra, hogy ott versenyezhessek – jegyezte meg, s úgy érzi, más emberként tért haza Dominikáról.

– Sokat dobott az életfelfogásomon, amit a sportban is tudok majd kamatoztatni. A legfontosabb az volt, hogy itt tényleg csak magamra számíthattam, és hiába volt ez egy csapatverseny, a legtöbbet mindig magamtól tudtam elérni, és mindig azt tettem, ami nekem volt jó. Mentálisan sokat erősödtem, ezért mentem ki.

Csak Lilla miatt

Lilla szereplését természetesen edzője, Mórocz István is figyelemmel követte.

– Őszinte leszek, a műsort csak Lili miatt néztem. Drukkoltunk neki csapatszinten, és örültünk annak, hogy legalább idáig benn tudott maradni. Szerintem kihozta belőle a maximumot. Ami nagyon fontos, hogy önmaga tudott maradni.

Lilla az őszi felkészülést egy-két edzést leszámítva teljesen elvégezte, a téli alapozást azonban kihagyta. Mórocz István szerint, bár valamilyen szinten mozgásban maradt a műsor alatt, azért lesz mit behozni a következő időszakban.

– A vízi edzéseket most kezdjük meg. Az erőt lehet pótolni a következő négy-hat hétben. A kérdés az, mennyire esett ki a téli két hónap, ami a keringést illeti. Most vízen alapozunk majd, de az arra épül, hogy télen úszással és futással a keringést megalapoztuk, ez az, ami neki kimaradt az Exatlon miatt.

Mórocz István szerint adottságai és a tehetsége alapján Lilla szép karriert futhat be, de a tokiói olimpia neki még korai, inkább a 2024-es párizsi játékokat kell megcéloznia.

– Reálisan most azt érdemes megcélozni, hogy újra felmerüljön a neve a válogatottnál. Ehhez leginkább az U23-as és a felnőtt magyar bajnokságon kell majd jól mennie. Nem érdemes Tokióról beszélni, mert nem érzem, hogy akár a májusi felnőtt vagy a júniusi U23-as válogatóra ennek megfelelő állapotba kerüljön. A felnőtt vb-re pedig elképzelhető, hogy az olimpikonok is pályázni fognak.

A 21 éves versenyző az augusztusi U23-as országos bajnokságon versenyzett legutóbb, ahol öt aranyat nyert.

– Szeretném az összes lépcsőt végigjárni a felnőttig, így az U23-at is komolyan veszem. Kíváncsi vagyok, mikor versenyzek majd újra. Pont most hoztam le a hajómat a vízitelepre. Szeretném minél előbb behozni a lemaradásomat, hiszen komoly céljaim vannak a jövőre nézve.

Fábiánné Rozsnyói Katalin is dicsérte

Szendy Lillára Fábiánné Rozsnyói Katalin is felfigyelt, aki még az Exatlon alatt nyilatkozott az egyik bulvárlapnak, hogy folyamatosan figyelte Lillát a műsorban, és szerinte akár a 2024-es olimpia egyik főszereplője is lehet.

– Nagyon-nagyon megtisztelő volt, amit mondott rólam. Hihetetlen, hogy egy ilyen nagy név látott a TV-ben, megjegyezte a nevemet, és tudja, hogy kivagyok. Ezt soha nem fogom elfelejteni, ebben biztos vagyok. Meg is tartottam ezt az újságot. Nagyon jól esik és persze motivál is Kati néni véleménye

– reagált a mesteredző elismerésére.

Szendy Lilla a sport mellett a tanulást sem hanyagolja. Először a médiaszak érdekelte, ám jelenleg a Szegedi Tudományegyetem sport- és rekreáció szakára jár. Pontosabban csak járna.

– Az Exatlon alatt felfüggesztettem a tanulást, a következő félévem szeptembertől kezdem. Most passziváltattam, de nyilván be fogom fejezni az egyetemet, hiszen komoly céljaim vannak a tanulással is – zárta a beszélgetést a KSI ifjú titánja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.