Gera Zoltánékról vehet példát a Ferencváros

A Ferencváros labdarúgócsapata szerdán a Juventus ellen folytatja szereplését a Bajnokok Ligája csoportkörében. A Fradi korábbi kiváló játékosa, Gera Zoltán az olasz sztárcsapat elleni szép emlékeit is felidézte a találkozó előtt.

2020. 11. 04. 7:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sztárcsapat érkezik Magyarországra: az olasz bajnokságot lassan egy évtizede uraló Juventus lesz a Ferencváros ellenfele a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. A Juve a világ egyik legjobb játékosával, a koronavírusból felépült Cristiano Ronaldóval a soraiban lép pályára szerda este a Puskás Arénában.

– Igazi futballünnep ez, hogy a Fradi BL-szereplésének köszönhetően ekkora sztárcsapat játszik Magyarországon – vélekedik a Fradi korábbi nagyszerű játékosa, Gera Zoltán. – Az esélyek persze egyértelműek: a Juventus jobb, erősebb csapat, mint a Ferencváros, még akkor is, ha talán önmagukhoz képest nincsenek annyira jó passzban. Kíváncsian várom, hogy mire megy az olaszokkal a Fradi. Az biztos, hogy a jó eredményhez mindenkitől maximumra, talán annál is többre lesz szükség, de bízom benne, hogy a Fradi gólt, gólokat lő a meccsen.

Gera 2010-ben a Fulham színeiben átélt már egy nagy sikert a Juventus ellen. Az új nevét először használó Európa-liga nyolcaddöntőjében az olaszok hazai pályán 3-1-re nyertek, a visszavágón viszont Gera előbb kiharcolta az aranylabdás Fabio Cannavaro kiállítását, majd két góllal járult hozzá a 4-1-es győzelemhez és a továbbjutáshoz. A Fulham egészen a sorozat döntőjéig menetelt, ahol hosszabbítás után kapott ki az Atletico Madridtól.

– Nekünk sem sok esélyt adtak annak idején, főleg az első meccs után. Egyértelmű esélyes volt a Juventus, pedig akkor nem is volt olyan jó csapatuk az olaszoknak, mint most. A második meccs elején is rögtön gólt kaptunk. Viszont ebben a helyzetben teljesen teher nélkül játszottunk, és kijött nekünk a lépés. Erre a hozzáállásra van szüksége szerdán a Fradinak is. Mindenfajta teher, görcsösség nélkül játszhatnak a játékosok, hiszen nagy lehetőség előtt állnak: ha döntetlent érnek el, már az is nagyon nagy siker, míg a Juvetusnak a győzelmen kívül minden más eredmény kudarc.

A Ferencváros révén tizenegy év után szerepel újra magyar csapat a Bajnokok Ligája főtábláján. Gera pedig úgy látja, hogy eddig abszolút megállja a helyét a magyar bajnok az európai futball csúcskategóriájában.

– A Barcelona ellen kijött a különbség, de ott sem játszott rosszul a Fradi. A Dinamo Kijev elleni utolsó harminc percben pedig abszolút megmutatta a csapat, hogy méltán került a BL főtáblájára. Teljesen pozitív az összkép, van már pontja a csapatnak, sok együttesnek ez sem sikerül a Bajnokok Ligájában. Azt várom, hogy ezt a szuper kezdést követően itthon a Juventust is megszorongatja a Fradi, döntetlen közeli eredményt tippelek a meccsre – zárta gondolatait Gera Zoltán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.