Guardiola összehozná a futballvilág csúcstalálkozóját

Egy szezonon belül a hatodik trófeáját szerezte meg a Bayern München labdarúgócsapata a német bajnokság és kupa, a Bajnokok Ligája, valamint a német és az európai Szuperkupa megnyerése után, miután csütörtök este Katarban a klubvilágbajnokság döntőjében 1-0-ra verte a mexikói Tigres UANL együttesét. A jelenleg a Manchester Cityt irányító Pep Guradiola is gratulált korábbai csapatának, és tréfásan megjegyezte, hogy összehozná a Bayern München–Barcelona „csúcstalálkozót”.

Magyar Nemzet
2021. 02. 12. 11:20
Guardiola
epa08769880 Manchester City's manager Pep Guardiola reacts during the English Premier League match between West Ham United and Manchester City in London, Britain, 24 October 2020. EPA/Paul Childs / POOL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: EPA/Paul Childs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bayern München 1976, 2001 és 2013 után negyedszer nyerte meg a klubvilágbajnoki címet, a bevezetőben említett hatos trófeahalmozás pedig másodszor állt elő a futballhistóriában. Először a Barcelonának jött össze 2009-ben, és az akkor a katalánokat irányító Pep Gardiola most gratulált is a bajoroknak. Guardiola amúgy 2013 és 2016 között a Bayern München vezetőedzője volt, és hét trófeát nyert vele, 2013-ban a klubvilágbajnokság döntőjében már ő dirigálta a 2012-es BL-serleget még Jupp Heynckesszel megszerző csapatot. (A 2013-as fináléban a marokkói Marrákesben a Bayern München 2-0-ra verte a Raja Casablanca csapatát.) A jelenleg a Manchester Cityt irányító Guardiola a Barcelonával kétszer is megnyerte a BL-t, a Bayernnel azonban ez nem sikerült neki, ami nagy szívfájdalma lehet.

Most viszont videóüzenetben gratulált a németeknek:

– Hatalmas gratuláció az egész Bayern családnak a klub-vb megnyeréséhez, a hatodik trófeához – kezdte Guardiola. – Rendkívül büszkék vagyunk, büszke vagyok, főleg Hansira – emelte ki Hans-Dieter Flicket, a Bayern vezetőedzőjét Guardiola –, a játékosokra és a stábra. Szeretnék Hansinak üzenni, akié a második csapat, amely egy szezonban hat trófeát tudott nyerni. Korábban ez csak a Barcelonának sikerült. Ha gondolod, felhívom Messit és a többieket, hogy megmérkőzzünk egy hetedik serlegért. Csak mondd meg, mikor és hol, és mi ott leszünk! – tréfálkozott Pep Gardiola.

Itt pedig Alphonso Davies – édes álom hazafelé Münchenbe:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.